RADU IMAN ESTE ÎN CONTINUARE MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA TURNU SEVERIN

Doctorul Radu Iman este în continuare managerul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, susține președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, arătând totodată, actele normative care stau la baza acestui fapt.

DECLARAȚIA PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI, ALADIN GEORGESCU:

„Situația creată de Ministerul Sănătății este hilară, după ce a emis un ordin prin care a numit un alt manager, deși nu are competențe în acest sens.

Pentru clarificarea situației, Direcția de Resurse Umane și Direcția Juridică din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au emis astăzi puncte de vedere cu privire la actele normative care reglementează numirea în funcții de conducere în această perioadă.

Astfel, conform HG nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia, autoritățile publice locale, în speță, Consiliul Județean Mehedinți, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul unităților aflate în subordine.

Ordonanța de Urgență nr.70/14.05.2020, în baza căreia a fost emis Ordinul Ministerului Sănătății nr.1246/03.07.2020 prin care dr. Victor Maliborschi a fost numit un alt manager nu mai produce efecte începând cu data de 18.05.2020.

În aceste condiții, dispoziția emisă de subsemnatul prin care a fost numit în funcția de manager dr. Radu Iman și contractul de management încheiat cu Consiliul Județean Mehedinți sunt în continuare în vigoare.

De altfel, Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, reunit luni dimineața, a adoptat o hotărâre prin care constată cele arătate mai sus, iar hotărârea a fost transmisă Consiliului Județean Mehedinți.

De ce au emis un ordin în baza unor acte normative care nu sunt în vigoare, în condițiile în care acest minister ar trebui, fără discuție, să cunoască baza legală după care ne ghidăm în această perioadă?!

Explicația este una singură: PNL își bate joc de Spitalul Județean de Urgență, de mehedințeni, la fel cum a făcut-o încă de la preluarea Guvernării. Liberalii nu numai că au călcat în picioare drepturile și libertățile fundamentale ale omului, așa cum a reieșit din decizia Curții Constituționale cu privire la carantinarea și izolarea, dar își bate joc și de sistemul medical la propriu, prin ordine amăgitoare aflate în afara legii.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 1769 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…