PREMIERĂ NAȚIONALĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI!

În perioada următoare, la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin urmează să fie aduse analizor de diabetologie și markeri cardiaci, sistem de ecografie ultraportabil, analizor portabil de coagulare, electrocardiograf, ventilatoare și alte aparate finanțate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional! Este primul Consiliu Județean din România care achiziționează astfel de aparate, pe fonduri europene, în astfel de vremuri de criză.

Spitalul Județean Mehedinți a achiziționat aparatură performantă pentru dotarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Achiziția s-a făcut prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, la propunerea președintelui Consiliului Județean Mahedinți, Aladin Georgescu, înaintată către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Astfel, săptămâna aceasta au fost livrate 24 de monitoare și două stații la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta-Turnu Severin. Aparatura va monitoriza funcțiile vitale ale pacienților diagnosticați cu COVID-19 care ajung pe secția ATI.

Este primul astfel de lot livrat de furnizori, din aparatura achiziționată prin fonduri europene, cu o valoare de peste 3 (trei) milioane de lei.

În următoarea perioadă vor ajunge la Spitalul Județean Mehedinți și aparate de ventilație, în completare față de cele achiziționate de unitatea spitalicească.

La propunerea președintelui CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, făcută specialiștilor din cadrul AM POR - MLPDA, în mai puțin de o săptămână a fost modificat contractul de finanțare, iar, prin utilizarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă, a fost încheiat contractul de achiziție.

„Când știi clar care sunt obiectivele și posibilitățile pentru investiții, atragerea de fonduri europene nu are culoare politică! Am atras fonduri europene în timpul guvernării PSD, continuăm în guvernarea PNL! Consiliul Județean Mehedinți este prima administrație la nivel național care a atras fonduri europene pentru dotarea Spitalului în această perioadă dificilă pe care o parcurgem. Mulțumim Autorității de Management - Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și reprezentanților Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia pentru că și de această au sprijinit demersul nostru și ne-au oferit tot suportul ca într-un timp foarte scurt să parcurgem toate etapele și să întocmim documentele necesare achiziției!”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

MLPDA, prin AM POR, îi îndeamnă pe toți beneficiarii care au contracte în derulare în cadrul Axei Prioritare 8 (Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale) să apeleze cu încredere la personalul AM POR pentru a identifica împreună soluții similare și rapide pentru cât mai multe proiecte, astfel încât să poată asigura tratament adecvat pacienților diagnosticați cu COVID-19.

POR este unul dintre programele operaționale din generația 2014-2020 implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții şi gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), în calitate de Autoritate de Management.

Citit 1992 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…