Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie din cadrul Spitalului Județean

UAT Județul Mehedinți implementează proiectul „Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”.

„Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”
Cod SMIS: 127842

UAT Județul Mehedinți implementează proiectul „Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, cod SMIS: 127842, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A - Ambulatorii.

Obiectivul general: Cresterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare si a celor de nivel secundar, în județul Mehedinți.

Prin realizarea investițiilor de tipul reabilitarea/modernizarea/dotarea infrastructurii Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I si II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, acestea vor contribui la facilitarea accesului la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor din județul Mehedinți, încadrat ca județ unde facilitățile de îngrijire, în regim ambulatoriu clinic și paraclinic, există în număr limitat.

Prin plusul de calitate a infrastructurii, se va dezvolta astfel rețeaua de centre medicale moderne din județul Mehedinți, capabile să furnizeze îngrijire primară continuă. Aceasta va conduce, atât la eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii de asistență în cadrul ambulatoriului. Astfel, se urmărește reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea, cu succes, a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor și ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.

Valoarea totală a proiectului este de 20.781.200,52 lei, cu o finanțare nerambursabilă de 9.227.699,25 lei, valoare FEDR 6.591.213,75 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 83 de luni, respectiv între 01.02.2017 – 31.12.2023, contractul de finanțare fiind semnat în data de 19.08.2019.

Date de contact:
Vișan Amalia – manager de proiect
Tel:0745061971; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Moldoveanu Andra – Responsabil informare și publicitate
Tel.: 0745318915; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citit 613 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2019 13:10
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…