SPITALUL JUDEȚEAN: Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat

UAT Județul Mehedinți implementează proiectul ”Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin”.

UAT Județul Mehedinți implementează proiectul ”Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin”, Cod SMIS: 123746”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale ce contribuie în dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A - Ambulatorii.

Obiectivul general: Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare si a celor de nivel secundar, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin - secția Ambulatoriul Integrat de Specialitate.

Prin realizarea acestei investiții, se vor asigura cerințele de rezistență și stabilitate, va crește nivelul de confort și funcționalitate, fiind asigurat spațiul necesar desfășurării în condiții optime a activităților specifice destinației nou propuse pentru Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului de Urgența Drobeta Turnu-Severin, prin:

-verificarea și stabilirea măsurilor privind stabilitatea construcției în cazuri seismice;

-optimizarea spațial funcțională a clădirii, pentru integrarea structuri funcționale Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin, în conformitate cu Normativele NP010-1997, NP-051-2012, Ordinul nr.1955/1995;

-din punct de vedere al integrării medicale în organizarea spațială și funcțională a Ambulatoriului, se va avea în vedere relocarea și crearea spațiilor adecvate, astfel încât să corespundă din punct de vedere al necesității și conformării în plan fizic spațial a suprafețelor;

-adaptarea la normele de igienă impuse de Ministerul Sănătății a tuturor funcțiunilor din cadrul unității medicale;

-echiparea extinderii construcției la standardele actuale moderne;

-asigurarea tuturor încăperilor cu grad de rezistență la foc II și a siguranței privind căile de circulație;

Valoarea totală a proiectului este de 12.055.298,60 lei, cu o finanțare nerambursabilă de 10.234.517,93 lei și valoare FEDR 7.310.370,06 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 37 de luni, respectiv între 01.06.2018 – 30.06.2021, contractul de finanțare fiind semnat în data de 20.05.2019.

 

Citit 2391 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…