După un proces lung și chinuitor, de cele mai multe ori datorat unor evenimente independente de beneficiarul finanțării, proiectul pe fonduri europene de reabilitare a Muzeului Regiunii Porților de Fier a devenit exemplu de bune practice pentru specialiștii europenei în analiza implementării de proiecte ce pun în valoare patrimonial cultural și turistic. Un grup de astfel de specialiști a vizitat astăzi muzeul. La eveniment a participat și președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu (vezi VIDEO deasupra textului!)

Ceea ce părea a fi doar o amăgire, cu câțiva ani în urmă, a devenit acum o realitate! Muzeul Regiunii Porților de Fier este la finele lungului și chinuitorului proces de reabilitare și a fost considerat de către un grup de lucru coordonat de ADR Oltenia, exemplu de bune practici. Proiectul cu titlul „Reabilitarea Muzeului Regiunii Porților de Fier și valorificarea lui ca produs turistic” a fost declarat de către specialiști din mai multe țări europene un exemplu de bună practică pentru valorificarea patrimoniului cultural în regiune. Concret, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de membru al unui consorțiu format din 8 parteneri din țări ale Uniunii Europene implementează proiectul FINCH – Impactul finanțării asupra dezvoltării regionale cu privire la valorificarea patrimoniului cultural. În cadrul acestui proiect, s-a format un Grup de Lucru Interregional, format din reprezentanți ai regiunilor partenere în proiect din Italia, Germania, Polonia, Spania, Grecia și Finlanda. Acest grup de lucru a vizitat toate obiectivele reabilitate și puse în valoare la muzeu.

Conducerea Muzeului anunță, de asemenea surprise deosebite pentru această primăvară, atunci când se va face inaugurarea oficială a parcului archeologic. Cu această ocazie va avea loc un Festival Latin, prima ediție, chiar în parcul archeologic.

Vezi ce spune managerul Muzeului Regiunii Porților de Fier, Doinița Mariana Chircu, AICI (VIDEO)!

Dacă examenul acestei evaluări a fost trecut cu brio, chiar și prin acest proiect de analiză de impact, cee ace urmează va fi cu adevărat o provocare, deoarece noul muzeu Porțile de Fier va trebui să atragă turiști și să se facă cunoscut în toată lumea.

Citit 1853 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2019 16:55
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…