SISTEM MODERN DE ILUMINAT PUBLIC, PE FONDURI EUROPENE, LA STREHAIA

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a asistat luni, 4 februarie 2019, la Craiova, la Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, alături de secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, la semnarea de către primarul orașului Strehaia, Ioan Giura și directorul general al ADR Sud - Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a contractului de finanțare cu fonduri europene a obiectivului „Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public UAT oraș Strehaia, județul Mehedinți”, în valoare de 1,13 milioane euro.

„Pentru mine, personal, atragerea fondurilor europene pentru comunitățile locale este o prioritate, susținem și sprijinim astfel de demersuri de la nivelul Consiliului Județean, ori de câte ori ni se cere ajutorul. Îl felicit pe domnul primar Ioan Giura pentru obținerea finanțării pe Programul Operațional Regional 2014 - 2020 și îi doresc mult succes în implementarea investiției! Am profitat de această vizită la ADR Sud-Vest Oltenia pentru a purta discuții cu doamna director general în vederea semnării cât mai curând a contractului de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea și extinderea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean, dar și pentru a mă interesa cu privire la stadiul verificărilor în cazul cererii de finanțare depusă de CJ Mehedinți pentru reabilitarea clădirii principale a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, prioritară, în momentul de față, pentru noi”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Implementarea proiectului „Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public UAT oraș Strehaia, județul Mehedinți” pune capăt unei probleme reale a locuitorilor din Strehaia, dar mai ales a celor din satele aparținătoare: Ciochiuța, Comanda, Lunca Banului, Hurducești, Slătinic Mare, Slătinicul Mic, Menți, Motruleni și Stăncești, în sensul că aceste comunități vor beneficia de unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat public din țară.

Prin această investiție, reprezentanții administrației locale și-au propus să reducă cu 50% costul facturii pentru iluminatul public. Pe lângă utilizarea surselor regenerabile de energie și scăderea consumului de energie electrică, se vor reduce și cheltuielile de exploatare și întreținere a sistemului de iluminat public.

Citit 2256 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…