MEHEDINȚIUL, ÎN FUNDUL GOL DUPĂ RECTIFICAREA BUGETARĂ (document)

Primăriile din județul Mehedinți își puneau ultima speranță îăn ultima rectificare a Guvernului, prin care se acordă unităților administrativ teritoriale SUMELE ALOCATE DIN IMPOZITUL PE VENIT SI DIN SUMELE DEFALCATE DIN TAXA PE VALOAREA ADAUGATA PENTRU ECHILIBRAREA BUGETELOR LOCALE ÎN ANUL 2018. Dar adevărul despre aceste sume este doar un coșmar! (vezi documentul Guvernului, mai jos!)

Un document oficial emis de Ministerul de Finanțe atestă clar că multe dintre primăriile județului Mehedinți primesc zero lei, iar altele vor rămâne în fundul gol, deoarece rectificarea este negativă, adică vor trebui să dea banii înapoi.

În județul Mehedinți există 66 de unități administrativ teritoriale, mai exact 2 municipii, 3 orașe și 61 de comune. Municipiul reședință de județ, Drobeta Turnu Severin, nu primește la acestă așa-zisă rectificare niciun leu, în timp ce municipalitatea are conturile blocate din cauza arieratelor către firma ce a furnizat păcura necesară încălzirii în sistem centalizat din iarna 2017 – 2018.

Cel de-al doilea municipiu al județului, Orșova, nu numai că nu va primi bani, dar s-a ales cu o rectificare negativă în cuantul de 16 mii de lei. Alte două comune, Breznița-Motru și Dubova, au rectificări negative ale bugetului, de câte 3 mii de lei fiecare.

Comunele Gogoșu și Oprișor sunt trecute pe listă, de asemenea cu zero lei. O serie de alte comune mehedințene, precum Bîcleș, Dumbrava, Vînjuleș și Vlădaia, primesc sume derizorii, cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei.

În total, rectificarea prin echilibrare a bugetelor locale aduce în județul Mehedinți suma de 2.989.000 de lei din sume alocate pentru asigurare buget minim de funcționare și suma de 11.718.000 de lei, din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Iată rectificarea, în cifre, în documentul oficial al Guvernului:

Citit 3017 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2018 10:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…