INTERES PENTRU PICIORUL PODULUI ȘI BAZINUL DE ÎNOT

Două investiții majore pentru județul nostru, generează, în spațiul public, un întreg concurs de declarații pro și contra. Este vorba de Piciorul Podului lui Traian și Bazinul de înot, investiții puse sub semnul întrebării, dar despre care președintele Consiliului Județean spune că se vor realiza.

Zilele trecute, pe rețelele de socializare ale Consiliului Județean a apărut o postare din care mehedințenii puteau să ia la cunoștință că mai e doar un pas și vom avea bazinul de înot reabilitat și funcțional. La scurt timp, însă, USR Mehedinți l-a contrazis ferm pe președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, printr-o postare în care arată că mai drum lung până la visul severinenilor de a avea un bazin olimpic măcar la fel ca acela din vremea lui Ceaușescu. De fapt, Compania Națională de Investiții ar fi doar la stadiul la care face studii de fezabilitate și, abia după un litigiu lung în instanță, se va trece la fața de proiectare.

„Compania Națională de Investiții, cea care se ocupă de investiție, ne-a transmis că există un litigiu cu proiectantul și nu se poate face nimic până la o decizie definitivă a instanței, după care se va relua licitația pentru faza de proiectare. Credem că aceste promisiuni sunt făcute pentru a spăla imaginea instituției în urma scandalului cu concediile plătite din bani publici și pentru eșecul cu reabilitarea piciorului podului”, scriu cei de la USR Mehedinți pe contul lor de Facebook.

Pe de altă parte, în documentul primit ca răspuns la o solicitare a USR Mehedinți, CNI precizează clar faptul că ulterior finalizării noii proceduri de achiziție publică, urmează să fie demarate procedurile de achiziție publică a lucrărilor de proiectare și execuție, în funcție de alocațiile bugetare disponibile.

Bazinul de înot din municipiul Drobeta-Turnu Severin, se află în stadiu avansat la Compania Națională de Investiții și este doar o chestiune de timp până când lucrările vor demara. (...) se va transforma într-un centru european, de care se vor bucura copiii, părinții și toți locuitorii județului nostru”, scrie pe pagina de Facebook a lui Aladin Georgescu.

Într-o declarație făcută la finalul ședinței de Consiliu Județean din 13 august 2018, președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu acuză USR Mehedinți de minciună și spune că bazinul de înot se va face fără probleme.

„Ei (n.n.: USR Mehedinți) nu știu decât să dezinformeze! Compania Națională de Investiții a contractat întocmirea unui studiu de fezabilitate, a celui de-al doilea studiu de fezabilitate cu privire la bazinul de înot, termenul de întocmire este foarte scurt, sperăm ca la finele acestei luni să fie gata, după care CNI va scoate la licitație proiectare plus execuție pentru bazinul de înot”, a declarat Aladin Georgescu.

Cât despre Piciorul Podului, acesta a fost scos din obiectivul „Reabilitare Muzeul Regiunii Porților de Fier și valorificarea lui ca produs turistic” și pare să fie într-o situație destul de delicată. Președintele CJ Mehedinți e, însă, optimist: „Suma necesară pentru terminarea lucrărilor la Piciorului Podului este de aproximativ 500.000 de lei, adică nu este o sumă exorbitantă. Important este să găsim firma care să aibă capacitatea tehnică și specialiștii necesari să facă lucrările”.

Citit 2807 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2018 18:02
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…