Managerul Bibliotecii Județene I. G. Bibicescu, Raluca Graf, a fost executată cu sânge rece, în cadrul ședinței Consiliului Județean Mehedinți. În baza unei plângeri penale formulate de președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, directoarea a fost suspendată din funcție și înlocuită cu o apropiată a președintelui. Este a treia încercare de atac susținut asupra prestigioasei instituții de cultură.

Războiul total declanșat de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu împotriva managerului Bibliotecii Județene „I. G. Bibicescu”, încă din primăvara acestui an, a ajuns la paroxism. După mai multe încercări eșuate de a o schimba din funcție, Raluca Graf a fost executată cu sânge rece, prin intermediul unei plângeri penale, depusă cu foarte puțin timp înainte de începerea ședinței de consiliu. Pe baza acestei plângeri, contractul de management a fost suspendat pe perioada derulării cercetărilor. Proiectul a fost votat doar de către consilierii PSD și ALDE, iar în locul managerului suspendat a fost numită doamna Cristina Firu, cunoscută ca fiind o apropiată a președintelui Aladin Georgescu.

Liberalii nu au votat proiectul execuției managerului de la Bibliotecă și au ripostat dur împotriva acestuia, prin vocea consilierului județean Dumitru Mărculescu: „Această plângere penală a fost făcută azi, deși ea se bazează pe două rapoarte ale Curții de Conturi, din 2017 și 2018. Până la urmă, dacă auditorii dvs. au semnalat lucrurile astea, ce va oprit să nu luați măsuri sădiminuați prejudiciul care e reclamar că s-a fi întâmplat acolo?”.

Ce ar mai fi de spus în toată acestă nebunie? Mai nimic! Doar că execuția are un puternic miros politic, iar graba cu care s-a formulat plângerea penală, chiar în ziua ședinței, spune multe. Probabil că managerul suspendat va explica într-o zi toate dedesubturile aceste încurcate telenovele pline de tensiune și culisele întregului război împotriva Bibliotecii Județene.

Citit 3073 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 12:05
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…