BANI PENTRU CENTRALA SPITALULUI JUDEȚEAN

După ce a fost luat la șuturi de liberali, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a găsit banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru Spitalul Județean. Deci se poate! Consilierul județean PNL Stela Firu (foto) anunță că a fost conceput deja proiectul de hotărâre prin care suma de 700.000 de lei vor fi alocați Spitalului Județean, iar în proxima ședință ordinară va fi votat.

„Haideți să rezolvăm problema Spitalului Județean, pentru că este important! Acolo sunt pacienți bolnavi, sunt lehuze, sunt gravide, sunt copii! Aș vrea să luați în calcul în bugetul Consiliului Județean centrala termică și rezolvarea problemei căldurii în Spitalul Județean”, cerea imperativ consilierul județean PNL Stela Firu, în ședinșa CJ din 30 mai 2018.

Și iată că s-a luat în calcul! Consiliul Județean Mehedinți a găsit bani, din toată sărăcia, pentru achiziționarea unei centrale termice și racordarea Spitalului Județean la rețeaua de gaz. Situația care friza absurdul, s-a normalizat după ce consilierii județeni ai PNL au insistat și i-au bătut obrazul, mai ales că s-a ajuns cu conducta de gaz chiar până în curtea spitalului. Dacă nu îl trezeau la realitate, Aladin Georgescu o ținea langa cu un proiect depus special pentru reabilitarea termică a spitalului. Este posibil ca în următoarea ședință de Consiliu Județean, Aladin Georgescu să își asume proiectul, chiar dacă el aparține exclusiv celor de la PNL, iar cea ca care l-a tras de mânecă este doamna consilier județean Stela Firu.

„Timp de aproape doi ani de zile eu și colegii mei i-am solicitat președintelui Consiliului Județean Mehedinți să aloce banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru Spitalul Județean. Vorbim de una dintre cele mai importante unități spitalicești din județul nostru, unde condițiile termice nu sunt adecvate. De fiecare dată, președintele Consiliului Județean ne spunea că nu este nevoie, pentru că a depus documentația pentru a obține bani europeni. Se pare că nu i-au ieșit aceste socoteli, însă este important că a dat curs solicitărilor noastre nenumărate și a găsit banii necesari, din bugetul Consiliului Județean. La următoarea ședință se va vota proiectul de hotărâre prin care Spitalul Județean Mehedinți va urma să aibă în sfârșit centrală termică. Era mai mult decât necesar să rezolvăm această problemă. Într-o țară europeană nu era normal ca pacienții să fie încălziți cu radiatoare. Grupul consilierilor liberali va vota acest proiect de hotărâre prin care se vor aloca 700.000 de lei pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spitalul Județean”, a declarat Stela Firu.

Totuși, mai este ceva la mijloc: Proiectul depus de Consiliul Județean Mehedinți la ADR Sud Vest Oltenia, cu privire la reabilitarea termică a Spitalului Județean a fost respins și acest lucru înseamnă, inclusiv, pierderea finanțării și pentru alte lucrări de reablitare a spitalului.

Victoria liberalilor este cu atât mai spectaculoasă, cu cât mai aveam puțin și ne făceam de râsul lumii cu gazul în curtea spitalului, dar fără minima inspirație de a-l folosi. Întrebarea este următoarea: O fi luat președintele din banii de cursuri pe litoral?

Citit 2664 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2018 13:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…