Cele două cazane pe păcură, închiriate anual de municipalitate de la administratorul judiciar al defunctului RAAN, ar putea ajunge în proprietatea Primăriei Drobeta Turnu Severin. Preluarea poate fi făcută fără niciun fel de costuri, doar printr-o hotărâre de Guvern. De fapt, echipamentele de la termocentrală ar putea deveni proprietaea ANAF, în contul unei datorii istorice a RAAN-ului, de 53 de milioane de euro.

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin ar putea intra gratuit în posesia celor două cazane pe care le închiria în sezonul rece cu scopul de a furniza agent termic populației. Cele două cazane care funcționează pe păcură și pe care SPAET le-a închiriat în ultimele două sezoane reci, au costat municipalitatea nu mai puțin de 700.000 de lei pe lună. Judecând după un sezon cu 5 luni friguroase, prețul total plătit doar pentru chiria echipamentelor a ajuns la 35 de miliarde de lei vechi. Cum ar putea SPAET să devină proprietarul echipamentelor respective, a explicat șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Mehedinți, Cosmin Gabriel Durac, în cadrul emisiunii „Realitatea zilei”, difuzată de postul de televiziune tele 2 Drobeta. Pe scurt, RAAN are o datorie istorică către ANAF, de 53 de milioane de euro. În contul acestei datorii, ANAF poate solicita utilizarea garanției pusă pe bunurile RAAN. Devenit proprietar al celor două cazane, ANAF le poate da Primăriei Severin. Ideea a venit chiar din partea șefului fiscului mehedințean.

Operațiunea pusă în practică de ANAF se numește darea în plată. De la ANAF, printr-o Hotărâre de Guvern, echipamentele pot ajunge la Primărie. În acest moment bunurile pe care ANAF le preia în contul uriașei datorii lăsate de RAAN, sunt în proces de evaluare. După evaluare, ANAF valorifică bunurile transferându-le spre utilitate publică municipalității.

Primarul municipiului confirmă toate aceste demersuri și spune că preluarea echipamentelor ar fi în beneficiul municipalității. Mai mult, dacă ar fi preluate, cele două cazane ar putea fi modificate în așa fel încât să funcționeze cu gaz în luc de păcură.

Nu numai Primăria Severin se află în situația de a putea prelua echipamentele de la fostul RAAN, în beneficiul severinenilor, ci și Parchetul General. Există, în acest sens o cerere pentru preluarea sediului RAAN, în care să fie mutate toate unitățile de parchet din județul nostru.

Citit 2582 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2018 18:01
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…