(VEZI VIDEO) Excelența managerială continuă să își arate roadele la Spitalul Municipal Orșova. Compartimentul de Terapie Intensivă (ATI) a fost modernizat și reabilitat, iar acum are aparatură ultramodernă, la standardele celor mai mari spitale din Europa. Investiția a costat 540.000 de lei și s-a realizat din fonduri proprii. Nu numai aparatura de ultimă generație aduce excelență compartimentului ATI, ci și echipa de cadre medicale de excepție. În acest moment, în care pandemia de COVID-19 chinuie sistemul medical din România, la Orșova, pacienții vor avea parte de servicii medicale de excepție, în saloane cu o aparatură digitalizată și luminoterapie.

Spitalul Municipal din Orșova continuă să se dezvolte sub conducerea lui Adrian Cican. Ceea ce în urmă cu câțiva ani părea doar un vis, se regăsește astăzi la tot pasul în Spitalul ultramodern care a fost plasat în galeria celor mai moderne din țară și chiar din Europa. Personal medical de excepție, dotări de ultimă generație, policlinică accesibilă pacienților, fonduri europene și guvernamentale accesate pe bandă rulantă, precum și asistență medicală de excepție pentru pacienții COVID-19, toate acestea pot fi găsite în Spitalul Municipal Orșova.

Ultima realizare deosebită este reabilitarea Compartimentului ATI și dotarea lui cu aparatură ultramodernă, complet digitalizată și cu sisteme de protecție la cele mai înalte standarde. În cadrul unei conferințe de presă, urmate de prezentarea noului Compartiment ATI, managerul Adrian Cican, colegii săi din echipa managerială, precum și reprezentantul DSP – dr. Marinică Stoian, au descris amănunțit realizările excepționale, funcționalitatea aparaturii și elementele de siguranță și calitate ale actului medical.

Compartimentul ATI s-a reabilitat cu banii proprii ai Spitalului, suma fiind de 540.000 de lei. Pe lângă aparatura modernă de aici, în saloanele ATI, bolnavii beneficiază și de un concept nou de luminoterapie.

„În cadrul compartimentului de Terapie Intensivă am început să implementăm și luminoterapia, un sistem de iluminat nou în sistemul medical românesc. Vom face o achiziție și pe un sistem 3D de luminoterapie. Modelul este preluat de la o clinică din Berlin. DSP Mehedinți a stat practic lângă noi și ne-a spus ce trebuie să facem pentru a respecta circuitele epidemiologice pentru acest compartiment, care constituie linia I în combaterea epidemiei de COVID-19. Constructorii care au reabilitat secția, au lucrat excepțional, nu am cuvinte care ar putea cuprinde activitatea lor. Terapia intensivă este funcțională, așteptăm să ne vină medicii tineri rezidenți de la Centrul Universitar din Timișoara. Am adus o plusvaloare prin medici tineri, excepționali, am creionat un compartiment de pediatrie cu 15 paturi și am format și un colectiv medical de pediatri excepțional. Suntem pregătiți să tratăm eventualele infecții cu COVID-19 la copii, pentru că am văzut cum acest virus perfid, noua tulpină, lovește în tineri și copii. Suntem în faza în care DSP Mehedinți ne-a aprobat deschiderea unui compartiment de 5 paturi de diabet, nutriție și boli metabolice, cu un medic nou. Medicii care vin aici găsesc din partea noastră toate dotările și tot ceea ce e nevoie din punct de vedere al cazării și logisticii”, a declarat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

„Din proprie inițiativă, aici s-au înființat compartimente de medicină internă, într-un circuit separat față de partea de Spital COVID. S-au stabilit circuite separate, Policlinica este non-COVID, la etajul I este un compartiment cu paturi pentru spitalizare non-covid. Toate acestea demonstrează implicarea managementului spitalului pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populației. Spitalul Orșova a fost totul COVID la începutul pandemiei. Prin implicarea managementului performant de aici, s-a realizat ambulatoriul de specialitate non-covid și s-au respectat circuitele, astfel încât nu a apărut niciun focar de COVID aici”, a declarat reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, dr. Marinică Stoian.

Citit 2369 ori Ultima modificare Luni, 13 Septembrie 2021 14:07
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…