SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA efectuează gratuit tomografii computerizate, mamografii, radiografii și ecografii

Anunț important pentru pacienții Spitalului municipal Orșova! Orșovenii, locuitorii din zona limitrofă și orice pacient din țară, POT FACE GRATUIT, PE BAZĂ DE TRIMITERE și PROGRAMARE, TOMOGRAFII COMPUTERIZATE, MAMOGRAFII ȘI RADIOGRAFII, în limita plafonului de 130.264 lei (o sumă consistentă contractată cu CJAS MH) și totodată ECOGRAFII CLINICE GRATUITE în limita plafonului de 53.118 lei (o sumă consistentă) la SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA.

Performanțele obținute rapid de Spitalul Municipal din Orșova vin pe bandă rulantă. Managerul unității medicale, Adrian Cican, face un anunț important pentru pacienții din ce în ce mai numeroși care vin la acest spital pentru analize și tratamente de specialitate. Astfel, la Spitalul din Orșova se POT FACE GRATUIT, PE BAZĂ DE TRIMITERE și PROGRAMARE, TOMOGRAFII COMPUTERIZATE, MAMOGRAFII ȘI RADIOGRAFII. Spitalul a primit un plafon generos de la Casa Județean de Asigurări de Sănătate Mehedinți, pentru acest tip de analize. Plafonul acordat este de 130.264 lei (o sumă consistentă). De asemenea, la același spital se pot face ECOGRAFII CLINICE GRATUITE în limita plafonului de 53.118 lei, plafon atribuit de CJAS Mehedinți la SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA.

„Pacienții care doresc aceste investigații medicale sunt invitați să le efectueze la SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA, unde găsesc și medicii specialiști PROFESIONIȘTI care să interpreteze aceste investigații. În curând o să putem efectua și analize medicale gratuite”, spune managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Modernizare la Secția ATI

Secția ATI a Spitalului Municipal Orșova și pacienții suspecți de COVID-19, au din data de 6 august 2021, două izolatoare la standarde europene, fiecare având baie proprie, climatizare și încălzire. Mai mult, Compartimentul ATI este în reabilitare totală și a fost schimbată întreaga rețea electrică, rețeaua de gaze medicale, instalația termică, de climatizare și a început montarea de iluminat terapeutic 3D, montarea senzorilor de fum și de oxigen medical, iar la final vor fi montate uși din sticlă cu senzori cu deschidere automată. Compartimentul ATI va fi funcțional pe principiul open-space, cu monitorizarea pacienților și a funcțiilor vitale.

De asemenea, reamintim faptul că, pe 21 iulie 2021, managerul Spitalului Municipal a semnat contractual de finanțare pentru proiectul POIM în valoare de 2,55 milioane de euro, depus anul trecut în septembrie. Spitalul va achiziționa aparatură ULTRAPERFORMANTĂ, va încasa banii cheltuiți pentru materiale sanitare, de protecție și dezinfecție, în valoare de aproximativ 210.000 lei și va avea la dispoziție încă 820.000 lei pentru cheltuieli de aprovizionare materiale sanitare, de protecție și dezinfecție, iar diferența de aproximativ 11,5 milioane lei sunt pentru achiziții de aparatură medicală.

„Mulțumesc întregii echipe care a fost alături de mine la întocmirea acestui proiect, dr. Anwar Shabatat, director Financiar Contabil Știca Cristian, dr. Stoichină Mihaela, dr. Iuga Adriana, dr. Alina Anghel, într-un cuvânt, TUTUROR CARE AU CONTRIBUIT LA SUCCESUL ACESTUI PROIECT DE ECCHIPĂ!!! CEL MAI MARE PROIECT PENTRU SERVICII MEDICALE ACCESAT DIN FONDURI EUROPENE PENTRU SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA, PENTRU PACIENȚII ORȘOVENI ȘI PENTRU CEI DIN ZONA LIMITROFĂ!! UNII ADUC BANI PENTRU COMUNITATE, NU PUȚINI, 2,55 MILIOANE EURO, IAR ALȚII, IAU BANII SPITALULUI....!!!”, a declarat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

 

 

Citit 3179 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 22:50
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…