Consiliul Județean a împărțit banii din impozitul pe venit. Orșova și Clisura Dunării primesc fonduri pentru dezvoltare

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de astăzi repartizarea cotei de 6 la sută din impozitul pe venit către unitățile administrativ - teritoriale din Mehedinți, în conformitate cu Legea Bugetului de Stat. Este vorba de peste 27 de milioane de lei care au fost alocați unor proiecte de infrastructură și cofinanțărilor necesare pentru derularea proiectelor europene angajate. Severinul primește 2 milioane de lei, iar cel de-al doilea municipiu al județului, Orșova, suma de 800.000 de lei. Și comunele din Clisura Dunării au fost ajutate să își susțină câteva investiții importante.

Un număr de 20 de proiecte de hotărâre au fost aprobate în ședința ordinară pe luna martie, a Consiliului Județean Mehedinți, care a avut loc astăzi. Cel mai important proiect a fost repartizarea cotei de 6 la sută din impozitul pe venit către unitățile administrativ teritoriale (UAT) din Mehedinți, în conformitate cu Legea Bugetului de Stat pe anul 2021. Este vorba de o sumă totală de 27.134.000 de lei. Nu au existat discuții pe marginea acestui proiect, care a fost votat în unanimitate.

„Banii au fost alocați în conformitate cu solicitările venite din partea primăriilor, astfel încât nu au existat discuții pe marginea acestui subiect. Banii vor fi folosiți pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală sau pentru cheltuielile de funcționare pe care le au UAT-urile”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Municipiul Drobeta Turnu Severin a primit suma de 2 milioane de lei, care vor fi folosiți la reabilitarea străzilor Gheorghe Anghel și Vasile Gionea. Orșova, reprezentată în forul legislativ județean de consilierul județean Valentin Popescu, a primit suma de 800.000 de lei, bani pe care îi va folosi pentru echiparea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Orșova, precum și pentru proiecte intens promovate, în campaniile de anul trecut, de PSD Orșova, formațiunea pe listele căreia Valentin Popescu a fost ales consilier județean. Pentru reparații la aleile de la scările blocurilor s-au alocat 260.000 de lei și pentru amenajarea de parcări s-au alocat 260.000 de lei. Spitalul Orșova primește suma de 280.000 de lei.

Nici comunele din Clisura Dunării și zona metropolitană a Orșovei nu au fost uitate. Ilovița primește 120.000 de lei pentru dispensarul comunal; Eșelnița primește suma de 250.000 de lei pentru o punte pietonală peste râul Eșelnița; Svinița primește suma de 250.000 de lei pentru cofinanțarea unui proiect în valoare 5,3 milioane de lei, ce vizează modernizarea și reabilitarea străzilor din comună.

„Noi cei de la PSD Orșova am promovat în campania electorală de anul trecut un proiect grandios pe care l-am numit Orșova Metropolitană și care se adresa Orșovei și comunelor limitrofe. Programul nostru viza investiții în infrastructură, construcția de parcări și modernizarea aleilor dintre blocuri, dar și finanțarea unor proiecte de infrastructură în Clisura Dunării. Iată că nu ne-am uitat promisiunile și am adus acestei minunate zone o parte din fondurile de care are cea mai mare nevoie. Vorbim de investiții directe, dar și de cofinanțarea unor proiecte mari”, a declarat consilierul județean PSD, Valentin Popescu (foto stânga), reprezentant politic pentru Orșova și Clisura Dunării.

În aceeași ședință s-a aprobat organigrama Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, avându-se în vedere o bună gestionare a resurselor financiare în anul 2021 și s-au aprobat două proiecte necesare construirii a două case de tip familial în comuna Șimian, pe domeniul public al Consiliului Județean Mehedinți.

Citit 1707 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Martie 2021 22:53
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…