Ziua judecății! Penalul STOICA, proces cu peripeții și martori neserioși

Ziua de 7 decembrie 2020 înseamnă, pentru primarul penal al municipiului Orșova, inculpatul Stoica Marius Simion, ultimul termen de judecată înainte de sentința finală a Tribunalului Mehedinți, într-un dosar penal cu 6 infracțiuni de fals, uz de fals și delapidare. Mai sunt de audiat trei martori, pentru care instanța a dispus aducerea lor cu mandat. Avem date și informații fabuloase, despre cum încearcă, însuși denunțătorul, să fenteze instanța. Mărturii contradictorii, declarații ciudate, toate date sub jurământ!

Procesul penal, aflat la un pas de finalizare, în care este judecat primarul inculpat al Orșovei, numitul Stoica Marius Simion, va avea luni, 7 decembrie 2020, un nou termen de judecată în care mai trebuie audiați trei martori. Este vorba de Costina Blidaru, Areta Tauru și Grecu Ion Lucian (reprezentantul autoservice-ului din Timișoara la care inculpatul Stoica își repara mașina în ziua în care a pretins că se află la Iași). Toți acești martori au primit, practic, un ultimatum din partea instanței de judecată, deoarece magistrații au dispus aducerea lor cu mandat. Dacă se vor fofila și de această dată, deja sunt pasibili de amenzi usturătoare.

După audierea ultimilor trei martori, instanța va rămâne în pronunțare și, cel mai probabil, vom avea o condamnare. Dar așa cum precizam, termenul anterior a fost pe data de 9 noiembrie 2020, iar la acest termen, principalul martor, adică denunțătorul, cel care l-a dat pe primarul Stoica pe mâna procurorilor, împreună cu cele două ordine de deplasare false, Nichescu Vasile Nelu, a fost adus cu mandat și obligat să depună mărturia finală.

Cum să luăm la mișto instanța de judecată

Doar că, stupoare, denunțătorul, cel care a dat procurorilor ordinele de deplasare incriminate și care a depus mărturie, potrivit rechizitoriului, împotriva primarului Stoica, pare să se eschivat de această dată, încercând să joace la cacealma cu instanța de judecată, atenție, SUB JURĂMÂNT! Unii ar putea chiar să spună că a luat la mișto instanța de judecată pentru că, dincolo de faptul că, brusc, l-a lovit amnezia, a precizat că nu știe exact dacă Stoica a fost sau nu la Iași, ci doar a auzit și el o bârfă în acest sens. Dar pentru a scoate în evidență poziția alunecoasă a martorului, vom face o comparație între ceea ce a declarat procurorilor și ceea ce a declarat judecătorilor.

Cităm din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova în dosarul penal 349/P/2018, pagina 2, alineatul 3:

Ca martor denunțător, în fața instanței de judecată, Nichescu bate câmpii, părând cumva că vrea să ridice o perdea de fum peste cauza penală. Spune că nu mai știe exact data din anul 2018 și că a fost chemat, în calitate de consilier local, de către Constantin Popescu, care i-ar fi explicat că inculpatul Stoica ar fi întocmit în fals niște ordine de deplasare. A înțeles că ar fi vorba de Iași, a dat o declarație în fața organelor de cercetare penală, pe care a semnat-o, dar nu a citit-o și că, în general, nu prea știe nimic sigur, decât că inculpatul i-ar fi spus că s-a deplasat la Iași în datele de 23 și 24 iunie 2017 și în datele de 9 și 10 decembrie 2017. Ciudată mărturie, având în vedere că în rechizitoriu se arată clar că Nichescu a atașat la denunț ordinele de deplasare pe care se specificau datele 26 iunie 2017 și, respectiv, 13 decembrie 2017. Cam gravă amnezie!

Cu totul și cu totul întâmplător, a doua zi după termenul de judecată la care facem referire, omul care l-a denunțat pe inculpatul Stoica a fost angajat consilier personal al acestuia, la Primăria Orșova.

Inculpatul Stoica una spune în rechizitoriu și alta în fața instanței

Primarul inculpat recunoaște în fața instanței că nu a fost la Iași, dar spune că nici la Timișoara nu a fost, ci taman în Poiana Brașov. Mai mult, spune că habar nu are că pe ordinele de deplasare, cică semnate în alb de el, scria că a fost la Iași. Spune în schimb că ordinul de deplasare a fost completat de angajații Primăriei. Totuși, undeva scrie clar, cu mânuța lui, că s-a deplasat la Iași în data de 13 decembrie 2017. Partea cea mai hazlie din cele spuse de Stoica în fața instanței de judecată este vocea subconștientului său: Dorind să spună că nu se consideră vinovat, a precizat „nu mă consider nevinovat”.

Ciudată fenta încercată de inculpatul Stoica, mai ales că în rechizitoriu spune invers:

Și mai grav, deși în fața instanței spune că nu a fost la Iași și că angajații Primăriei au crezut eronat acest lucru, în rechizitoriu, inculpatul Stoica minte cu talent că..., culmea culmilor, a fost la Iași:

Iar bomboana de pe colivă este o altă declarație de martor. Nedelcu Alina Cristina mărturisește că a completat ordinele de deplasare în vederea decontării „la dispoziția primarul Stoica Marius Simion” care, așadar, a fost destul de ferm cănvins că era vorba de Iași și nu de Brașov.

VEZI AICI ÎNTREG RECHIZITORIUL:

Analizând toate această atitudine ce pare mai degrabă o miștocăreală, rămâne de văzut cum vor vedea judecătorii situația. Cert rămâne un singur lucru: E greu de crezut că pe data de 7 decembrie 2020, ultimii trei martori vor risca o amendă uriașă, neprezentându-se să depună mărturie. După acest moment cauză rămâne în pronunțare.

Vom reveni cu amănunte!

Citit 2414 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 01:14
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…