PRIMARUL STOICA LASĂ ORȘOVA FĂRĂ SALUBRIZARE, ÎN PLINĂ PANDEMIE

Incredibil, dar adevărat! Pentru primarul Orșovei, Marius Stoica, propriile ambiții electorale sunt mult mai importante decât interesul legitim al orșovenilor. Răfuiala sa electorală cu contracandidații, dar și teama că va pierde rușinos alegerile, îl împinge pe Stoica la gesturi extreme. Astfel, primarul a dispus, șmecherește, printr-un ordin verbal, ca firma de salubritate FLORICOLA SA să nu mai ridice gunoiul de pe domeniul public, decât la comanda lui. Asta în condițiile în care, pe de o parte, suntem în plină pandemie de COVID-19, iar pe de altă parte, sezonul turistic este în plină desfășurare, iar Orșova este asaltată de turiști.

Decizie șocantă a primarului Orșovei Marius Stoica! După ce s-a chinuit o jumătate de zi să dărâme niște panouri publicitare pe care apărea contracandidatul său Constantin Popescu, în aceeași zi primarul a transmis un ordin verbal societății FLORICOLA SA, prin care dispunea ca orice activitate de salubrizare pe domeniul public să fie efectuată doar la comanda lui. Până când această comandă nu vine, orice activitate conform graficului stabilit de firma de salubritate încetează. Ce se întâmplă mai exact? Nu vor mai fi măturate străzile, nu se vor mai colecta deșeurile din coșurile de gunoi stradale și nu se va mai interveni pentru întreținerea spațiilor verzi. De asemenea, nu se mai ridică deșeurile vegetale de pe domeniul public și nici deșeurile necontrolate. Singurele deșeuri care vor fi ridicate sunt cele ale populației și ale societăților comerciale care au contract cu FLORICOLA SA.

Să facem un simplu exercițiu de imaginație: Dacă în aceste zile caniculare și cu o pandemie nenorocită pe capul nostru, Orșova este asaltată de mii de turiști, ce se poate întâmpla dacă un spațiu verde este lăsat la voia întâmplării și iarba crește necontrolat, adăpostind specii periculoase de șerpi care trăiesc în această zonă a țării. De asemenea, afluxul impresionant de turiști lasă în urmă coșuri de gunoi stradale pline ochi.

Într-o urbe normală, salubrizarea se face după un grafic bine stabilit, fără a fi nevoie să stea ditamai primarul să dea el personal comenzi. Firmele de salubrizare au experiența necesară și expertiza de a interveni pe domeniul public profesional și atunci când se impune, nu trebuie să aștepte comanda unui primar frustrat de faptul că are un contracandidat care provine din firma ce operează pe domeniul public și pe care are impresia că în acest fel îl poate bloca financiar. Primarul, prin gesturile sale nebunești, nu face decât să blocheze un întreg municipiu și să pună în pericol viața locuitorilor, dar și a turiștilor. Dacă nici în timp de pandemie nu se intensifică salubrizarea, atunci înseamnă că paranoia a ajuns la cote alarmante.

Cu ce se joacă primarul Stoica!

„Am primit un ordin verbal de la reprezentanții Primăriei Orșova să nu mai efectuăm lucrări de salubrizare fără o comandă fermă din partea primarului. Normal noi aveam un grafic bine stabilit, dar ni s-a spus ca din data de 6 august să încetăm orice activitate, pentru că fără o comandă de la primar nu se mai decontează. Serviciile pe care suntem nevoiți să le încetăm sunt măturatul stradal și al trotuarelor, întreținerea și curățenia pe domeniul public, ridicarea gunoiului din coșurile de gunoi stradale, ridicarea deșeurilor vegetale, a deșeurilor necontrolate și a altor deșeuri de pe domeniul public. Nici spațiile verzi nu le mai putem întreține, adică nu mai putem cosi iarba din parcuri, dintre blocuri și de la locurile de joacă pentru copii. Vom înșțiința toate instituțiile competente despre acestă situație de criză, respectiv Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului, ANRSC. Până atunci așteptăm să primim ordinul domnului primar, ca să putem salubriza municipiul”, ne-a declarat inginerul Georgian Lupu, reprezentantul FLORICOLA SA.

Ce joc stupid joacă Stoica? „Verba volant, scripta manent”

De fapt, primarul Marius Stoica i-a pus pe reprezentanții care lucrează direct cu FLORICOLA SA să transmită ordinul verbal de încetare a serviciilor de salubrizare, în locul unui ordin scris, tocmai conform principiului latin „Verba volant, scripta manent”! La o adică, Stoica va veni și va spune „Ce domnilor, v-am oprit eu să lucrați? Voi nu ați vrut”. Dacă orașul se va împuți, Stoica va pretinde că firma își bate joc de orșoveni și nu el. Adică, mai pe scurt, o golăneală de prost gust! Doar că ordinele verbale ale șmecherașului de primar au și martori și pot fi dovedite, iar orșovenii se vor convinge cine le-a împuțit cu adevărat orașul.

Citit 2366 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2020 00:02
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…