ADMINISTRAȚIA LUI STOICA LOVEȘTE DIN NOU! ORȘOVA INUNDATĂ

Duminică dimineață, până la prânz, faleza din Orșova a fost inundată în urma precipitațiilor masive. Apa a ajuns până la 20 cm, ceea ce a îngreunat extrem de mult traficul rutier. Circulația pietonală a fost, practic, imposibilă. Incidentul s-a produs pentru că sistemul de canalizare al Orșovei, distrus de lucrările haotice dispuse de primar, în tot orașul, nu a făcut față precipitațiilor abundente.

Pentru cei care nu își mai amintesc, proiectul „REABILITARE REȚELE STRĂZI URBANE, APĂ-CANAL ȘI ILUMINAT PUBLIC STRADAL ÎN MUNICIPIUL ORȘOVA” a fost inițiat pe data de 8 ianuarie 2014, când Consiliul Local al municipiului Orșova a aprobat studiul de fezabilitate. Evident, proiectul nu este rodul actualei administrații a primarului Marius Stoica, pe care o putem intitula liniștiți ADMINISTRAȚIA ZERO.

Contractul de finanțare pentru acest proiect, venit ca o pleașcă pe capul actualei administrații locale, a fost semnat în anul 2018. Nimic rău până aici, doar că implementarea proiectului și gestionarea lui se face cum nu se poate mai prost. Au fost sparte toate străzile și nu s-a terminat niciuna. Nimeni nu s-a gândit să abordeze aceste lucrări complexe, în mod gradual, după un grafic bine stabilit, stradă cu stradă, astfel încât să nu mai existe nemulțumiri din partea populației. Nemulțumirile sunt legate de oprirea apei necontrolat și neanunțat, de ruperea accidentală a cablurilor sau a țevilor, dar și de multe probleme. Una dintre probleme este distrugerea sistemului de canalizare și efectele distructive de la fiecare ploaie mai abundentă.

Așa se face că și la ultima ploaie, faleza din Orșova s-a transformat, pentru câteva ore, într-un veritabil lac. Canalizarea nu mai face față aluviunilor masive și nici cantităților de ploaie căzute abundent și în perioade scurte de timp. După ce s-u demarat lucrările la proiectul privind reabilitarea canalizării, nimeni nu s-a gândit să abordeze etapizat lucrările, să înceapă și să termine o stradă sau câteva străzi, după care să treacă mai departe. Aproape tot orașul a fost spart, s-a lucrat haotic și sistemul de canalizare, și așa destul de vechi și deteriorat, a fost înfundat. Ca urmare a haosului creat, sistemul de canalizare al unui municipiu și așa așezat în sistem terasat a adunat concomitent o cantitate prea mare de apă și a cedat. Concret, dacă s-ar fi lucrat cu cap, sistematic, ar fi însemnat să fie începută o stradă și terminată, după care se trecea la alta. Odată sparte toate străzile și nefinalizate, tot molozul și pământul rezultat a fost spălat de aluviuni și dus în gaigărele pluviale care preiau apa meteorică, iar sistemul s-a înfundat și colmatat.

Mai mult, tot acest sistem trebuie întreținut și curățat periodic, lucru care nu s-a întâmplat.

Citit 1307 ori Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2020 10:13
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…