PETIȚIA INIȚIATĂ LA ORȘOVA, PENTRU SALVAREA SPITALULUI MUNICIPAL, A FOST DISCUTATĂ ÎN COMISIA DE SĂNĂTATE A SENATULUI

Imediat după ce la Orșova, a fost lansată PETIȚIA „REDAȚI SPITALUL ORȘOVENILOR”, problemele grave de la Spitalul Municipal au fost aduse în discuție în Comisia de sănătate publică din Senatul României. Cel care a pus întrebări secretarului de stat responsabil cu relația cu parlamentul, este senatorul PSD, Ionuț Sibinescu, membru al Comisiei de Sănătate. Senatorul mehedințean a avertizat că oamenii sunt deja destul de disperați și că ar putea ajunge să protesteze în stradă. Petiția a fost lansată de consilierii locali ai PSD, împreună cu liderul PSD Orșova, Constantin Popescu.


„În Comisia de Sănătate Publică am avut o intervenție privind Spitalul de la Orșova, intervenție datorată informațiilor din mediul online, acțiunea consilierilor locali PSD de la Orșova, care au făcut o petiție. Tot în mediul online am văzut că făcuseră și tricouri pe care scria REDAȚI SPITALUL ORȘOVENILOR. Am luat act de această acțiune și, în Comisie, i-am adresat întrebări ministrului-secretar de stat responsabil cu relația cu Palamentul. L-am întrebat care sunt factorii care vor decide ca Spitalul de la Orșova să nu mai fie Centru Suport COVID-19. I-am recomnadat ca Ministerul Sănătății să dea un ordin în acest sens, iar spitalul să fie redat comunității locale. Vreau să menționez că și colegul de la Olt a ridicat problema Spitalului din Caracal. De asemenea, colegul senator Laszlo Atilla, care este și președintele Comisiei de Sănătate Publică din Senatul României, a vorbit despre anumite spitale din Cluj, în care în momentul de față sunt 1, 2, 3, maxim 5 pacienți infectați cu COVID-19, iar în rest spitalele sunt absolut goale. Singurul lucru pe care l-am reținut de la secretarul de stat interpelat este faptul că va discuta cu managerii de spitale, inclusiv cu cel de la Orșova, va verifica situația și o va supune mai departe atenției ministrului Sănătății. Eu cred că a ține un spital municipal închis nu își are rostul, atâta vreme cât cât el nu își mai găsește rolul și utilitatea pentru centru suport COVID. Marea majoritate a bolnavilor de acest fel sunt duși la Spitalul de Boli Infecțioase de la Severin. Am adresat și o întrebare în acest sens ministrului, săptămâna trecută, la care încă nu am primit niciun răspuns”, a declarat senatorul Ionuț Sibinescu, pentru jurnalmehedinti.ro.

„Există și posibilitatea unui protest!”

„I-am explicat secretarului de stat că există și posibilitatea unui protest la Orșova, în zilele următoare. Interpelarea către ministrul Tătaru este făcută de mai bine de o săptămână. Mai mult, înainte ca spitalul să fie declarat centru suport, am făcut demersuri ca alte spitale din Severin să poată juca acest rol”, a mai declarat Sibinescu.

De aproape trei luni de zile, Spitalul Municipal de la Orșova zace închis publicului și tratează doar cazuri de infectare cu COVID-19. Oamenii sunt disperați și s-au săturat să mai facă sute de kilometri pentru a se putea trata, în timp ce la spitalul orșovean mai sunt internați doar doi pacienți cu coronavirus. PETIȚIA, semnată de peste 1.500 de orșoveni va fi trimisă către ministrul Sănătății – Nelu Tătaru, către prim-ministrul Ludovic Orban și către președinții comisiilor de sănătate din Senat și Camera Deputaților.

Citit 2230 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…