SITUAȚIE DE ULTIMĂ ORĂ:  264 persoane în carantină, 2.279 de persoane autoizolate

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică la 28 martie 2020, 264 persoane se află în carantină, iar 2.279 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Mehedinți, 264 persoane se află în carantină (din care 33 persoane au intrat și 5 persoane au ieșit în ultimele 24 ore), iar 2.279 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 126 persoane au intrat și 11 persoane au ieșit în ultimele 24 ore ).

În ultimele 24 de ore, echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat misiuni în sistem integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Mehedinți cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Noi sancțiuni pentru inconștienți

Peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au fost angrenați în 565 de misiuni derulate în contextul prevenirii răspândirii infecției cu COVID 19.

Astfel, polițiștii au verificat aproximativ 300 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei.

De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 145 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de peste 290.000 lei.

Polițiștii au depisatat doi bărbați, de 32 respectiv 19 ani, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 10.000 lei și au fost plasați în carantină instituționalizată.

Persoanele aflate în izolare, monitorizate drastic

Patrule mixte polițist-jandarm și patrule mixte polițist-polițist de frontieră au avut misiunea de a verifica persoanele izolate la domiciliu.

48 patrule mixte ale Jandarmeriei și Poliției au verificat 808 persoane aflate în izolare în 66 de localități, iar 30 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea convoaielor care au tranzitat județul Mehedinți și transportul persoanelor către centrele de carantină.

Decontaminare

Pompierii mehedințeni au desfășurat opt misiuni pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în efectuarea unor acțiuni de decontaminare a autospecialelor aparținând ISU și IPJ, dar și a unei ambulanțe SAJ.

Totodată, un echipaj din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a asigurat transportarea unui grup de 13 persoane din Vama Nădlac la un centru de carantină din Mehedinți, ulterior trei dintre acestea fiind preluate de ISU Gorj.

Acțiuni ale Poliției Locale

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 231 de locații, unde se află 568 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Polițiștii locali au aplicat 24 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020 în valoare de 32 500 lei.

În intervalul orar 19.00- 22.00, Poliția Locală a desfășurat misiuni de avertizare sonoră a populației.

Recomandările autorităților

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citit 1561 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 14:43
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…