De la orașul trandafirilor, la municipiul groazei și al neputinței administrative! Așa ar putea fi rezumată evoluția din ultimele decenii a urbei așezate la malul Golfului Cerna. Orșova a ajuns, cu precădere în ultimii 3 ani, o ruină. Nimic din cee ace întâlnești aici nu te duce gu gândul la Europa și nici la secolul în care trăim. Drumuri zdrobite, ghetouri și mizerie de nedescris! (VIDEO: Tele 2 Drobeta)


În loc să fie un oraș turistic, cu toate caracteristicile ce ar trebui să îl definească în acest sens, o urbe la fel de frumoasă și primitoare, pe cât este de bine așezată într-un cadru natural mirific, Orșova a ajuns o ruină. Drumuri pline de gropi, printre care mașinile fac slalom, gunoaie și rigole necurățite și cratere din care apa curge șiroaie pe carosabil, toate acestea dau Orșovei un aspect de groază. Nimeni nu mișcă un deget pentru a repara ceva, iar administrația publică locale doarme sau rămâne prizoniera unor afaceri și interese obscure. Turiștii care vin aici sunt uluiți de cadrul natural, dar șocați de aspectul urbei. Faleza Dunării este plină de bălți puturoase și gunoaie, iar în plin centru două blocuri cu asfect de ghetou stau așezate între Spitalul Municipal și un liceu de prestigiu al urbei. Cu toate acestea, orșovenii par să se fi resemnat și ori spun că nu vorbesc de teamă, ori consider că primarul a făcut câte ceva, după ce a început reabilitarea parcului central deși procedurile de achiziție de aici au conotații penale.

Și mai semnificativ pentru oraș atât de blestemat precum Orșova este și faptul că aici nu s-au atras fonduri europene, în ultimii 30 de ani, decât în foarte mică măsură. Populația urbei s-a înjumătățit, iar tinerii au plecat departe de țară.

Citit 7976 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…