Sportivii din Orşova au ajuns să se antrezeze în condiții greu de imaginat. Viitorii campioni la kaiac-canoe fac performanță fără bani de mâncare. Ei câştigă medalii pe bandă rulantă, deși Ministerul Sănătății i-a lăsat fără bani de mâncare. Acum, ei se hrănesc din mila unei biserici penticostale din municipiu. Vezi toate declarațiile sfâșietoare, în materialul VIDEO, aflat deasupra textului!

Cei 54 de elevi care se antrenează pentru a deveni campioni la clubul de kaiac-canoe, pepiniera lotului naţional de juniori ai României, au mâncat în ultimele două luni pe banii câştigaţi de colegii lor care fac parte din lotul naţional şi de cei care sunt legitimaţi la Clubul Steaua. Fiind un club sportiv școlar, banii trebuiau să vină de la Ministerul Educației, dar cei de acolo au uitat de tinerii sportivi orșoveni. De asemenea, de puțin timp, celor de la Biserica Penticostală TABOR din Orșova li s-a făcut milă de copii și le-au oferit, pentru două săptămâni un prânz cald, cu trei feluri de mâncare. Ilie Bănăduc, antrenor CSS Orşova, spune că, deși i-a fost rușine, a dus copiii încolonaţi la biserică şi le-a dat mâncare.

„Suntem primul club din România de canotaj şi kaiac-canoe, cu campioni mondiali şi olimpici, avem medalie la Rio. La ultima olimpiadă, patru dintre fetele din barca de opt sunt de la Orşova.(…) Asta e finanţarea pe care ne-a dat-o Ministerul Tineretului şi Sportului. Am fost de nenumărate ori, m-am plâns acolo, m-am rugat, uneori m-am şi umilit, m-am rugat de nenumărate ori: ‘Daţi-mi mâncare la copii! Nu vrem altceva’. O bursă de 20 lei pe lună să putem ţine aceşti copii în viaţă”, a declarat Bănăduc.

Ministerul Educației este cel care trebuia să aloce banii necesari, prin Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți. „Eu nu știu de ce au așteptat atât de mult, de ce nu au anunțat în timp util situația asta. Când vom avea oficial o solicitare, vom face demersurile necesare. Care au fost cauzele care au dus la deficitul acesta, cum și-au proiectat bugetul, din ce cauză nu au fost alocate fondurile necesare, vom vedea, pentru că în mod normal, bugetul trebuie proiectat ca să ajungă până la sfârșitul anului. În momentul în care vor face demersurile oficiale, vom face tot ce este posibil!”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Mehedinți, prof. Dana Trancotă.

Citit 621 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 00:06
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…