ACUM E MAI IEFTIN SĂ-ŢI FACI O FIRMĂ

Acum este mult mai ieftin să înfiinţezi o firmă! Efectele benefice ale Legii 1/2017, privind eliminarea unor taxe şi tarife, se simt şi la Registrul Comerţului Mehedinţi, unde numărul de cereri privind înfiinţarea de societăţi comerciale a crescut cu mai bine de 30 la sută. Pentru a înfiinţa o firmă, viitorii oameni de afaceri cheltuie acum mai puţin cu circa 600 de lei. Mai mult, mehedinţenii au aşteptat ziua de 1 februarie 2017 cu mult interes, pentru a-şi rezolva diverse modificări la societăţile comerciale deţinute.


Aproape 600 de lei, atât economiseşte o persoană care doreşte să înfiinţeze o societate comercială, de la 1 februarie, dată la care a intrat în vigoare Legea 1/2017, privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Astfel, de la 1 februarie nu se mai percep taxele pentru operațiunile de înregistrare în registrul comerțului, de 250 de lei pentru persoanele juridice şi de 90 de lei pentru persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale, cererile de menţiuni simple, de 45 de lei şi nici taxa pentru rezervarea unei denumiri pentru firma nou înfiinţată. La Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, numărul persoanelor care doresc să îşi deschidă o afacere este în continuă creştere, o statistică neoficială atestând faptul că, faţă de perioada anterioară, există o creştere de circa 30 la sută.

La registrul comerţului nu se mai percep următoarele taxe:

- Taxe pentru operațiunile de înregistrare în registrul comerțului: cererea de înregistrare în registrul comerţului - persoane juridice – PJ (cuprinde: autorizare constituire, înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere) – 250 lei;

ererea de înregistrare în registrul comerţului - persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale - PFA, II, IF (cuprinde: înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere) – 90 lei;

- cererile de menţiuni simple – 45 lei (cerere verificare disponibilitate/rezervare denumire firmă; cerere verificare disponibilitate/rezervare denumire emblemă; cele trei declaraţii obligatorii la înfiinţarea firmei; cerere de radiere; cerere de menţiune operaţiune unică; cerere de menţiuni; cererile de depunere şi menţionare acte; cerere depunere situaţii financiare, precum şi alte astfel de cereri.

- cererile de menţiuni complexe – 220 lei.

Reprezentanţii Registrului Comerţului din Mehedinţi atrag, însă, atenţia că doar anumite taxe au fost eliminate, nu toate taxele. Mai exact, au rămas valabile cheltuielile cu întocmirea şi redactarea actelor constitutive şi taxa pentru publicarea în Monitorul Oficial. Pentru mai multe informaţii, cei interesaţi se pot adresa Registrului Comerţului Mehedinţi sau pot consulta pagina oficială de web a Registrului Naţional al Comerţului.

Citit 2400 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2017 20:05
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…