Consiliul Concurenței a organizat miercuri, 8 iunie, cu sprijinul Instituției Prefectului județului Mehedinți, la Drobeta Turnu Severin, un seminar cu temele „Bune practici în domeniul ajutorului de stat” și „Conformarea companiilor cu regulile de concurență”.

La seminar au participat vicepreședintele Consiliului Concurenței, Otilian Neagoe, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, reprezentanți ai mediului de afaceri, primăriilor și serviciilor deconcentrate din județul Mehedinți.

În cadrul evenimentului au fost abordate teme de interes pentru autoritățile locale și pentru mediul regional de afaceri, precum regimul licitațiilor trucate, ajutorul de stat, acordurile verticale și politica de clemență. Printre vorbitori s-au regăsit membrii Plenului Consiliului Concurenței și directori ai structurilor de specialitate.

În deschiderea seminarului, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a subliniat importanța implementării unui set de bune practici menite să prevină o eventuală încălcare a legislației concurenței și riscurile aferente.

„Dacă există reguli cunoscute și toți actorii de pe piață le urmează, nu se poate întâmpla nimic din punctul de vedere al încălcării legislației concurenței. Dorința noastră este ca fiecare, acolo unde își desfășoară activitatea, să acționeze corect într-o piață care funcționează într-un mediu liber și concurențial, astfel încât să dezvoltăm competitivitatea, să creăm locuri de muncă și să stimulăm și promovăm investițiile”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Consiliul Concurenței organizează în Mehedinți, în data de 9 iunie, și o întâlnire bilaterală cu conducerea Autorității de Concurență din Republica Serbia.

„Sperăm ca activitățile planificate în județul Mehedinți să ajute mediul de afaceri, reprezentanții autorităților locale să cunoască toate aspectele legate de mediul concurențial și de ajutorul de stat. De asemenea, vom avea în aceste zile și o întâlnire importantă, un seminar bilateral cu Autoritatea de Concurență din Serbia. Vreau să vă spun că instituția noastră aniversează anul viitor 20 de ani de funcționare și în perspectiva acestui eveniment vom intensifica activitățile noastre în teritoriu pentru a avea un dialog deschis pe lucruri care țin de promovarea culturii concurenței”, a declarat, la rândul său, vicepreședintele Consiliului Concurenței, Otilian Neagoe.

Citit 981 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 19:09
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…