DEZVOLTAREA ZONEI DE MUNTE A MEHEDINȚIULUI

Ion Cupă, candidat la funcția de președinte al CJ Mehedinți: „VOI PROMOVA TOATE INIȚIATIVELE BUNE PENTRU DEZVOLTAREA ZONEI DE MUNTE A JUDEȚULUI MEHEDINȚI

Dezvoltarea investițiilor și facilitarea accesului la resurse este o prioritate de prim rang a programului meu pentru zona de munte a județului Mehedinți.

Păstrarea și creșterea locurilor de muncă, valorificarea resurselor economice și materiale, prețuirea corectă a hărniciei oamenilor din aceste locuri sunt lucruri esențiale pentru mine.

De aceea voi iniția proiecte și voi promova orice inițiativă benefică acestei regiuni de nord a județului.

Programul de Investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a laptelui în zonele montane este un sprijin important acordat producătorilor. Prin schema de finanțare beneficiarii programului primesc 40% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru colectarea laptelui și 50% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru prelucrarea/ colectarea-prelucrarea laptelui.

Sprijinul acordat crescătorilor de animale din zona montană este unul absolut necesar. Programul de facilitare a investițiilor pentru înființarea stânelor montane va contribui la îmbunătățirea performanțelor economice și a competitivității crescătorilor de ovine din Mehedinți.Beneficiari vor fi deopotrivă persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale.Ei vor primi 50% din valoarea cheltuielilor eligibile în vederea realizării stânelor montane.

La fel de importantă pentru zona montană a Mehedințiului este sprijinirea înființării centrelor de colectare și prelucrare primara a fructelor de pădure, ciupercilor, a plantelor medicinale și aromatice din flora spontană sau de cultură a zonei.Programul de Investiții pe acest domeniu va asigura consumul intern, va conserva locuri de muncă și va sprijini valorificarea calității binecunoscute a produselor montane locale. Schema de finanțare pe acest program va da beneficiarilor programului 40% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru colectarea fructelor de pădure, ciupercilor, a plantelor medicinale și aromatice de cultură și 50% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru prelucrarea/prelucrarea-colectarea fructelor de pădure, ciupercilor, a plantelor medicinale și aromatice din flora spontana sau de cultura.

Avem resurse extraordinare în zona montană a județului.E nevoie doar de o viziune integrată care să le pună în valoare. Am această viziune. Sunt Soluția TA!

Comandat de Partidul Mișcarea Populară - filiala Mehedinți, executat de SC INFORMAȚIA DE SEVERIN SRL, cod AEP 21200020

Citit 1056 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 13:13
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…