„MARCO POLLO” DUCE EVAZIUNEA FISCALĂ PE NOI CULMI

Un politician și afacerist local, cunoscut pentru traseismul său politic destul de bizar, care și-a legat numele de cel al marelui explorator Marco Polo, printr-un restaurant în care, la mare căutare, este meniul zilei, dar și de panotajul publicitar din Severin, este autorul celei mai noi metode de evaziune fiscală: clonarea facturilor.


Politicianul trecut prin mai multe partide și afaceristul ingenios din ultimii ani, despre care facem vorbire azi, a reușit să inventeze cele mai ingenioase metode de evaziune fiscală, probate până acum în România. Inspectorii fiscali care i-au luat la puricat afacerea au rămas cu gura căscată când au realizat cum a putut individul să fenteze fiscul. Ingeniozitatea sa nu a fost, din păcate, înscrisă în Cartea Recordurilor, ci a fost „premiată” doar cu o plângere penală pentru o evaziune fiscală cifrată la circa 100.000 de euro, plus fals și uz de fals.

Omul ingenios la care ne referim a inventat metoda clonării facturilor, pentru a se înregistra cu cheltuieli fictive, menite să diminueze considerabil impozitul pe profit, dar și TVA-ul datorat statului. Dacă mai toți afaceriștii veroși din această țară știau pe vremuri că pot cumpăra facturi de la colțul străzii, sau puteau introduce bonuri de benzină sau orice alt fel de facturi fictive, dar oarecum reale, palpabile, „Marco Pollo” s-a gândit să cloneze mai multe facturi pe care le luase de la DEDEMAN. Concret, inspectorii fiscali au descoperit, în timpul controlului, facturi emise de furnizorul DEDEMAN, lucrate impecabil cu programe de editare de ultimă generație, aproape identice, dar la care erau diferite data sau o cifră a numărului de înregistrare.

Deși culoarea facturilor și a textului acestora era copiat impecabil, inspectorilor fiscali le-a atras atenția diferența vizibilă dintre facturile originale ale DEDEMAN, cele cu perforații pe ambele laturi, și facturile clonate, care erau imprimate color pe coli A4. Suspicioși de felul lor, cei de la fisc au solicitat concernului DEDEMAN ROMANIA o listă cu toate facturile emise către firma lui „Marco Pollo”, în ultimii 5 ani, iar atunci când DEDEMAN le-a furnizat lista, nu mică le-a fost mirarea să descopere faptul că valoarea totală a tuturor facturilor reale era cu vreo 500.000 de lei mai mică decât valoarea cumpărăturilor făcute de firma controlată de la DEDEMAN. De aici și până la a descoperi faptul că multe dintre facturile emise de DEDEMAN erau clonate, schimbându-se doar o cifră de la număr sau de la dată, nu a mai fost decât un pas.

Prejudiciul calculat de fisc se cifrează la circa 100.000 de euro, iar facturile false au fost scoase din contabilitatea firmei, urmând ca autorul „operelor de artă”, în materie de clonare, să dea cu subsemnatul la Parchet pentru evaziune fiscală, fals și uz de fals.

Vom reveni cu amănunte despre evaziunea secolului în materie de clonare a facturilor!

Citit 5811 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2016 02:14
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…