PROIECTE DE INVESTIȚII PENTRU SEVERIN ȘI MEHEDINȚI

O idee mai veche a doamnei Dobrotă Valentina-Gabriela şi a lui Eugen Golea s-a materializat prin organizarea unei întâlniri care a avut ca scop prezentarea oportunităților de dezvoltare a județului Mehedinți.

Sub titlul „Proiecte de investiții, strategii de dezvoltare durabilă pentru Drobeta Turnu Severin şi Mehedinți”, doamna Dobrotă Valentina-Gabriela, candidat PMP Mehedinți pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, şi Eugen Golea, liderul PMP Mehedinți, au organizat o ședință de lucru în sala de conferințe a Hotelului Parc din municipiu la care au participat ca invitați reprezentanţi ai două fonduri de investiții din Anglia şi Africa, consultanți, alături de reprezentanţi ai autorității publice din județ, dar şi oameni care doresc să depună proiecte.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a conștientiza potențialul de dezvoltare economică a municipiului Drobeta Turnu Severin şi al județului Mehedinți şi de a găsi soluţii de implementare a unor proiecte care să genereze locuri de muncă şi bunăstare. „Această acțiune este pentru sănătatea financiară a județului Mehedinți, iar în cadrul acestei întâlniri am invitat proiectanți care știu să lucreze pe fonduri europene, dar, totodată, să identificăm şi posibilități de a face ceva şi pe fonduri de investiții. Este o întâlnire între cei care fac investiții şi cei care vor să facă investiții. Prin această întâlnire am dorit să punem la aceeași masă doritorii de investiții cu consultanții, alături de reprezentanţi ai autorităților publice locale şi oameni de afaceri şi cu idei de afaceri. De aceea am invitat două fonduri de investiții şi plasament. Aceste fonduri sunt un fel de bancă, care caută plasamente serioase pentru investițiile pe care le vor face. Consider că municipiul Drobeta Turnu Severin şi județul Mehedinți eu un enorm potențial de dezvoltare, însă acesta este prea puțin valorificat. Prin această întâlnire dorim să găsim acele posibilități de investiții pentru a dezvolta economic această frumoasă zonă”, a declarat Valentina-Gabriela Dobrotă.

„Mehedințiul se poate dezvolta pe două axe: turism şi micro industrializare”

Mădălin Matică, reprezentantul companiei de consultanta E-Invest Marketing a declarat că județul Mehedinți beneficiază de un mare potențial de dezvoltare şi că, dacă se găsesc soluţii, există reale posibilități de investiții în județ, în special în turism şi agricultură. „E-Invest Marketing are 11 ani de existenta şi în tot acest timp ne-am ocupat de consultanta în afaceri. Avem peste 1400 de proiecte scrise şi aprobate. Din 2008 am început să lucrez pe Mehedinți şi pot să spun că m-am atașat de acest județ, unde există un potențial foarte mare, dar care, din păcate, este prea puțin exploatat. Vă asigur că privind din afară avantajele pe care le are județul Mehedinți sunt evidente. Iar aici mă refer în primul rând la fluviul Dunărea. În anul 2012, potrivit unei statistici, prin faţa dumneavoastră au trecut 87. 000 de turiști care însă nu au coborât pe mal, în orașul şi județul dumneavoastră. Ce-ar fi însemnat să se oprească motonavele pentru acești 87. 000 de turiști? Ar fi însemnat sume mari de bani venite în acest județ numai din acest sector. De asemenea zona de nord a județului este una care este prea puțin exploatată din punct de vedere turistic. Acolo există biserici şi mânăstiri pe care turiștii străini vor dori să le vadă. În zona de sud există, fără îndoială, un imens potențial agricol de dezvoltare. Eu cred că Mehedințiul se poate dezvolta pe două axe: turism şi micro industrializare. Mai poate fi valorificată Insula Șimian. Am lucrat 6 ani la acest proiect care era într-o formă finanțabilă”, a declarat Mădălin Matică.

Propunere de dezvoltare locuințe sociale

Reprezentantul englez al unui fond de investiții participant la dezbatere a propus construirea de locuințe sociale la preț redus. Acesta spune că a mai construit astfel de locuințe în multe orașe din România şi că avantajul acestora este consumul scăzut de energie şi rezistența la cutremure.

Un alt proiect extrem de important discutat şi care ar contribui la dezvoltarea turismului în Mehedinti ar fi punerea în valoare a Insulei Șimian. Şi în ceea ce privește acest proiect reprezentanții fondurilor de investiții şi consultanții participanți la această dezbărare au concluzionat că există posibilități reale ca proiectul Insula Șimian să fie pus în aplicare.

Citit 1721 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2016 01:11
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…