MARIUS SCRECIU: „Vom achita costurile de repatriere pentru severinenii decedați în străinătate”

Primarul Severinului Marius Screciu anunță o inițiativă de sprijin și compasiune, în premieră. Municipalitatea va suporta costurile integrale ale repatrierii severinenilor decedați în străinătate. Primarul considera inițiativa și ca pe o reparație morală față de severinenii cărora această urbe nu le-a oferit condițiile necesare să muncească aici: „Consider că nu este normal să-i pedepsim de două ori pe cei care au ales calea străinătății, o dată pentru că nu li s-au oferit condițiile să rămână și să muncească în țară și, a doua oară, când mor să rămână pe pământ străin, departe de cei dragi”.

„Pentru a veni în sprijinul familiilor din Drobeta Turnu Severin care nu își pot aduce acasă rudele decedate în străinătate din cauza costurilor foarte mari, am luat decizia de a aloca fonduri care să acopere aceste cheltuieli. Consider că nu este normal să-i pedepsim de două ori pe cei care au ales calea străinătății, o dată pentru că nu li s-au oferit condițiile să rămână și să muncească în țară și, a doua oară, când mor să rămână pe pământ străin, departe de cei dragi. Este o datorie de onoare, dar și o obligație morală pentru noi, ca și comunitate, să fim alături de familiile care își pierd apropiații plecați în căutarea unui trai mai bun”, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

„Am demonstrat întotdeauna că împreună putem trece mai ușor peste momentele dificile și devenim mai puternici ca societate”, mai spune edilul-șef.

Citit 1154 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…