MEHEDINȚI: 130 de persoane în carantină, 1.497 de izolați la domiciliu

Ultima evoluție epidemiologică din judeţul Mehedinți arată astfel: În carantină instituționalizată 130 de persoane (din care 18 persoane au intrat și 12 persoane au ieșit în ultimele 24 ore), iar în izolare la domiciliu 1.497 persoane (din care 223 persoane au intrat și 12 persoane au ieșit în ultimele 24 ore).

În data de 23 martie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au verificat 1.188 persoane aflate în izolare la domiciliu și au aplicat 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii de autoizolare în valoare de 5.000 lei. De asemenea polițiștii au verificat 36 de agenți economici. În cadrul acestor acțiuni au fost angrenați peste 270 de polițiști. În urma acțiunilor desfășurate în intervalul orar 22.00- 06.00, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanță Militară Nr. 2/2020, la nivelul județului Mehedinți au fost aplicate 48 sancțiuni contravenționale în valoare de 119.200 lei. Jandarmii au efectuat misiuni de însoțire transporturi (9 auto cu 36 de persoane) și au luat măsuri de protecție și ordine publică la centrele de carantină din județ.

În cursul zilei de 23 martie a.c., Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a verificat 126 de locații, unde se află 321 persoane în izolare voluntară la domiciliu. De asemenea, au asigurat măsuri de protecție la 2 centre de carantină și la Spitalul Județean de Urgență. Totodată, s-au deplasat împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) la 3 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, care au solicitat alimente. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 17 echipaje de poliție locală, dintre care 14 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În intervalul orar 19.00 – 22.00, au fost desfășurate misiuni de avertizare sonoră a populației.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul Telverde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică exclusiv pentru informarea cetățenilor.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a avut o întâlnire, în cursul zilei de 23 martie a.c., cu managerul și alți reprezentanți din conducerea Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin și ai Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, unde s-au discutat măsurile care au fost întreprinse pentru un posibil aflux mare de persoane infectate cu coronavirus.

Datele sunt preluate din comunicatul de presă transmis de către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Citit 2938 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 12:55
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…