Oficiile poștale din Drobeta Turnu Severin nu sunt dotate cu ecrane de protecție! Funcționarele de la ghișee nu beneficiază de această facilitate și sunt nevoite să lucreze cu publicul expunându-se riscului de contaminare cu coronavirus. Poșta Română susține că nu există o recomandare pentru astfel de dotări.

Funcționarele de la oficiile Poștei Române de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin sunt speriate. Acestea lucrează cu publicul în condiții total neconforme cu amploarea pandemiei. La niciun ghișeu nu există ecrane de protecție, iar funcționarele au doar măști pe față. Este adevărat că în Oficiul Poștal nu intră mai mult de 4 persoane deodată și că în interior există câte o sticlă cu dezinfectant, dar aproape nimeni nu o folosește. Angajatele de la ghișee sunt spreiate, dar se tem și să vorbească. Ele cer ca Poșta Română să le protejeze.

Am solicitat un punct de vedere de la directorul Oficiului Județan Poșta Română Mehedinți, dar acesta ne-a direcționat către purtătorul de cuvânt de la nivel național. De la departamentul de comunicare am aflat că montarea ecranelor de protecţie nu a fost o recomandare pentru oficiile poştale, iar multe dintre ghişee nu permit instalarea unor astfel de protecţii.

„Referitor la montarea ecranelor de protecţie realizate din plexiglas, aceasta nu a fost o recomandare pentru oficiile poştale, iar multe dintre ghişee nu permit instalarea unor astfel de protecţii. Însă reprezentanţii companiei au făcut apel către toţi diriginţii de oficii ca, acolo unde au existat aceste panouri şi au fost înlăturate, să fie montate la loc”, se arată în punctul de vedere transmis de directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu.

Totuși directorul general al Poștei Române ne asigură că toate subunităţile poştale din ţară au fost dotate cu măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă, săpun şi dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe. Totodată, compania susține că a luat o serie de măsuri pentru protejarea angajaţilor şi a clienţilor împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Iată întreg conținutul punctului de vedere transmis de CN Poșta Română SA:

Către: PUBLICAŢIA JURNAL MEHEDINŢI
În atenţia: DOMNULUI ROMEO-DORIAN CRÎŞMARU, REDACTOR

Referinţe: PRIVIND SOLICITAREA ADRESATĂ COMPANIEI NAŢIONALE POŞTA ROMÂNĂ

„Stimate Domn,

În urma cererii dumneavoastră nr. 101/1649 din data de 23.03.2020, prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, solicitaţi informaţii în acest sens, vă transmitem următoarele:

Toate subunităţile poştale din ţară au fost dotate cu măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă, săpun şi dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe, dar şi cu ochelari de protecţie pentru factorii poştali desemnaţi să distribuie prestaţiile sociale peroanelor aflate în izolare, la domiciliu. Totodată, aşa cum am menţionat şi în informările transmise în ultimele zile, compania a luat o serie de măsuri şi în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii în oficiile poştale, pentru protejarea angajaţilor şi a clienţilor împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeele poştale clienţii sunt sfătuiţi să acceseze serviciul online MyAWB, disponibil pe website-ul Poştei Române, care le va permite completarea rapidă a formularelor necesare, prin mijloace electronice (telefon, tabletă, laptop etc). În acest fel, se pot prezenta la ghişeele poştale cu formularele pre – completate anterior. Totodată, pentru a evita aglomerarea oficiilor poştale, în incinta acestora se permite accesul concomitent al unui număr limitat de persoane: în interiorul oficiilor nu se vor afla mai mult de două persoane la fiecare ghişeu funcţional, în timp ce restul clienţilor sunt rugaţi să aştepte în afara oficiului poştal. De asemenea, distanţa dintre persoanele din oficiu trebuie să respecte limita de 2 metri.

Referitor la montarea ecranelor de protecţie realizate din plexiglas, aceasta nu a fost o recomandare pentru oficiile poştale, iar multe dintre ghişee nu permit instalarea unor astfel de protecţii. Însă reprezentanţii companiei au făcut apel către toţi diriginţii de oficii ca, acolo unde au existat aceste panouri şi au fost înlăturate, să fie montate la loc.

În toate locurile cu vizibilitate, din subunităţile poştale, există afişe cu instrucţiuni de urmat în această perioadă, atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi. De asemenea salariaţii au fost şi vor fi instruiţi periodic de către directorii de oficii poştale judeţene cu privire la modalitatea de utilizare a acestor echipamente şi modul de aplicare al măsurilor de prevenire a răspândirii a COVID19.

Compania se află în contact zilnic cu direcţiile judeţene de sănătate publică, care furnizează datele necesare pentru ca poştaşii să poată merge echipaţi corespunzător la clienţii care se află în autoizolare. Pe lângă măşti şi mănuşi, factorii poştali care distribuie trimiterile şi prestaţiile sociale clienţilor aflaţi în izolare la domiciliu sunt dotaţi şi cu ochelari de protecţie, maşina cu care se realizează distribuirea fiind dotată şi cu dezinfectant de mâini pe bază de alcool. Aceştia au fost instruiţi să păstreze distanţa de 2 metri faţă de persoanele izolate cărora urmează să li se distribuie prestaţiile sociale. În ziua deplasării în teren, factorii poştali vor încerca să apeleze telefonic clienţii, dacă există telefon de contact, cărora urmează a le fi furnizate prestaţiile sociale sau trimiterile poştale, informându-i despre ora la care ar putea ajunge. Factorii poştali nu vor intra în locuinţa clienţilor, distribuirea realizându-se la uşă sau la poartă.

În toată această perioadă, Poşta Română se află într-un contact direct cu autorităţile statului, de la care se informează în mod oficial cu privire la măsurile noi ce se impun a fi implementate.”

Cu stimă,

Director General,
Horia GRIGORESCU

Citit 2994 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 16:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…