AU FOST SCENE ȘOCANTE, vineri, în comuna mehedințeană Gârla Mare! Zeci de porci uciși și aruncați într-o remorcă, atomizoare împroșcând dezinfectant și, mai ales, multe lacrimi ale celor care și-a pierdut animalele. Focarul de pestă porcină africană a fost confirmat într-o exploatație ilegală de la marginea localității, deținută de viceprimarul comunei împreună cu un prieten. Peste 60 de porci au fost uciși și îngropați. VEZI CRONOLOGIA EVENIMENTELOR, pe realitateademehedinti.net și Tele 2 Drobeta!

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, joi după amiază, în județul Mehedinți, la 2 kilometri de comuna Gârla Mare. A doua zi după decizia Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor de a se interveni prompt în focar, reprezentanții D.S.V.S.A. Mehedinți au descins în Gârla Mare și au ucis toți porcii din gospodăria viceprimarului Costel Cârlig, dar și a prietenului cu care deținea exploatația neconformă, pădurarul satului. Imaginile de la fața locului sunt de-a dreptul șocante: zeci de porci uciși și aruncați în remorca unui tractor, oameni în alb cu atomizoare, dar și foarte multe lacrimi. Peste toate acestea, situația capătă și accente penale. Prefectul îl acuză pe viceprimar de inconștiență crasă și îi face plângere penală, în timp ce vicele se apără și spune că din asta trăia și că nu a plimbat porcii din focar către propria gospodărie.

După uciderea celor 22 de porci din gospodăriile viceprimarului și prietenului său, autoritățile sanitare veterinare au dezinfectat zona și au trecut la uciderea altor 36 de porcine din exploatația clandestine de pe malul Dunării, cadavrele acestor porci au fost îngropate pe câmp, la marginea comunei Gârla Mare. Porcii erau crescuți pe o suprafață de circa 2 hectare de la liziera pădurii, pe un teren împrejmuit impropriu, în care porcinele mișunau libere.

citește cum s-au derulat evenimentele, în prima zi, pe realitateademehedinti.net!

ziua fatală, în care s-au ucis porcii, vezi pe realitateademehedinti.net!

Evenimentele complte și declarații șocante, în materialul Tele 2 Drobeta!

Citit 1605 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…