Data logger wireless - Soluția de monitorizare constantă a temperaturii ambientale în industria alimentară

Înregistratoarele de date sunt dispozitive electronice concepute pentru monitorizarea și stocarea parametrilor de temperatură, presiune sau umiditate în frecvențe prestabilite. Un data logger poate monitoriza diferiți parametri de mediu, dar este cel mai adesea utilizat pentru măsurarea temperaturii, umidității, dioxidului de carbon și presiunii diferențiale. Un data logger este util pentru validarea temperaturii, exercițiile de cartografiere și numeroase alte aplicații.

Iată ce soluții există

1. Monitorizarea continuă a temperaturii

De la momentul producției, depozitare și transport către restaurante sau supermarketuri, alimentele trec prin fluctuații de temperatură și mediu. Data loggerele wireless pot asigura monitorizare 24/7 a lanțului de frig, asigurând conservarea bunurilor perisabile de scăderi de temperatură care ar afecta calitatea alimentelor perisabile, fără ca personalul să sesizeze acest lucru.

2. Fluctuații de temperatură de ștanțare în timp

Înregistratorul de date a valorii de temperatură fără fir furnizează constant date către software-ul web prin WiFi. Orice nereguli sesizate la nivelul valorilor de temperatura vor fi transmise prin intermediul dispozitivelor de monitorizare. Data logger wireless , spre deosebire de senzorul cu USB, transmite aceste date automat. Avantajul e acela că, în caz de detectare a valorilor nefirești ale temperaturii, sistemul transmite un semnal de alarmă în timp real utilizatorilor.

3. Stocarea precisă a datelor privind temperatura

Odată ce mărfurile sunt compromise, personalul de lucru va întâmpina dificultăți în evaluarea datelor referitoare la condițiile care au generat neregulile valorilor de temperatură. În lipsa acestor informații, utilizatorilor le este imposibil să efectueze modificări în instalațiile de camere frigorifice pentru a evita pe viitor fluctuațiile de temperatură.

Data loggerele wireless de temperatură sunt special prevăzute pentru stocarea unui număr mare de citiri de date. Utilizatorii pot verifica ulterior momentul în care au scăzut condițiile de temperatură în afara parametrilor normali. Astfel, operatorii identifică nereguli ale echipamentelor.

Data logger wireless elimină riscurile erorilor de citire, deoarece acestea sunt făcute de senzori acreditați și nu de persoane. Data loggerele fără contact sunt concepute pentru amplasarea lor la înălțimi și medii riscante pentru persoane. Înregistratoarele de date fără fir sunt dispozitivele cel mai des utilizate pentru înregistrarea temperaturii în echipamentele utilizate în medicină. Însă, înregistrarea datelor fără fir poate măsura orice parametru de mediu. De exemplu, data loggerele wireless măsoară temperatura în industria farmaceutică, drept consecință a cerințelor speciale de conformitate și documentație.

4. Accesibilitatea datelor pentru utilizatori

Cu un data logger wireless de pe ellab.ro, datele despre temperatura ambientală pot fi accesate ușor de către utilizatori prin intermediul dispozitivelor mobile. Astfel, face posibilă monitorizarea conformității de siguranță alimentară. Introducerea și partajarea informațiilor în grafice sau rapoarte simplifică procedura garantării calității înalte a produselor alimentare.

Înregistratoarele de date trebuie calibrate anual și simultan pentru îmbunătățirea nivelului de precizie. Există posibilitatea de a obține abonamente pentru data loggerele wireless și pentru calibrările efectuate o dată la 12 luni, în care înregistratoarele recalibrate sunt trimise în fiecare an.

Sursa foto: pixabay.com

Citit 2000 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…