Vrei să cumperi o mașină second hand? Aspecte esențiale de care trebuie să ții cont

Vrei să-ți cumperi o mașină second hand? Ei bine, sunt câteva aspecte importante pe care trebuie să le respecți înainte de a face o astfel de achiziție. Mașinile la mâna a doua sunt o investiție bună pentru mulți români care nu doresc să scoată din buzunar o sumă prea mare pentru un autovehicul. Cu toate astea, trebuie să fii cu ochii în patru înainte de a cumpăra mașini second hand, de aceea în articolul de azi vom descrie la ce aspecte este bine să fii atent înainte de toate.

Factori importanți pe care să-i ai în vedere

Caută urme de avarii

Când mergi la o întâlnire cu proprietarul ai face bine să aduci un specialist cu tine care se pricepe bine la mașini, iar în caz de defecțiuni ascunse să oprească negocierea. Verifică urmele de impact frontal, verifică portbagajul și airbag-urile. De altfel, în acest caz nici măcar nu este nevoie să ai ochiul format ca sa-ți dai seama că bordul este vopsit proaspăt sau schimbat. Acest lucru poate semnaliza probleme cu airbag-urile, așa că ia în serios situația. Mai mult, verifică starea cauciucurilor. De exemplu, anvelopele all-season de pe e-roti.ro asigură aderență pe drum uscat, acoperit cu apă sau zăpadă, iar tracțiunea și aderența mai ales pe suprafețe alunecoase sunt alte caracteristici importante.

Mai mult, pune întrebări în legătură cu vechimea mașinii, cine a folosit-o cel mai mult, pe ce drumuri a mers sau ce fel de cauciucuri au fost folosite până în acest moment. Banda de rulare a anvelopei ar trebui să fie uzată uniform și toate cele patru cauciucuri trebuie să se potrivească. Ia în vedere că banda de rulare neuniformă sau uzura suplimentară înseamnă adesea o aliniere slabă, care poate fi un simptom al problemelor de direcție, suspensie sau cadru. O mașină prost aliniată va trage spre dreapta sau spre stânga când conduci, ceea ce este extrem de periculos.

● Verifică ambreiajul

Cere-i proprietarului să te lase să conduci câteva minute mașina. În acest mod îți vei da seama dacă pedala de la ambreiaj funcționează corect. Dacă acesta prinde mai sus sau mult prea jos și nu la jumătatea cursei ceva este în neregulă. Este un semn clar de defecțiune. Cel mai bine ar fi să probezi autovehiculul pe șosea și în oraș în așa fel încât să poți schimba toate treptele de viteză. Verifică acțiunea de frânare și funcționalitatea volanului și nu te da jos din mașină până nu ești convins că totul este în regulă.

● Verifică sub capotă

Motorul este cea mai importantă parte a oricărui autovehicul. Cu mașina oprită, deschide capota și inspectează vizual motorul pentru scurgeri de lichid, coroziune, furtunuri și curele crăpate. Verifică uleiul și jojele de transmisie pentru decolorare - uleiul trebuie să fie maro deschis, iar lichidul de transmisie trebuie să fie roz sau roșu.

În concluzie, a cumpăra o mașină second-hand vine cu responsabilitate, de aceea ai grijă să respecți aspectele amintite mai sus și să apelezi la cunoștințele unei mecanic pentru a te asigura că faci alegerea potrivită.

Sursă foto: Unsplash.com

Citit 1118 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 22:51
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…