7 sfaturi pentru achiziționarea și utilizarea unui microfon pentru înregistrare audio

Există multe avantaje în a găsi un microfon potrivit. Nu numai din punct de vedere al prețului, trebuie să iei în considerare faptul că microfoanele sunt accesorii foarte utile.

Permit comunicarea hands-free pentru jocuri, Skype sau pentru înregistrarea și utilizarea software-ului de recunoaștere vocală. Folosirea unui microfon pentru a vorbi online cu prietenii ori familia dacă sunt peste mari înseamnă că nu vei primi o factură telefonică masivă.

Utilizarea unui microfon pentru înregistrarea audio necesită câteva detalii importante despre achiziționarea și utilizarea acelui microfon. Aceste sfaturi importante despre microfoane îți pot economisi timp și bani înainte de a cumpăra sau utiliza un microfon specializat.

1. Ai o mulțime de considerații pentru alegerea unui microfon pentru înregistrare audio. Mai întâi, decide dacă ai nevoie de un microfon dinamic sau condensator. Un microfon dinamic este robust și bun pentru a manipula zgomotul. Este excelent pentru transmisiuni web (audio și video live). Un microfon cu condensator este mai sensibil cu un răspuns de frecvență mai bun și este mai potrivit pentru o situație de tip studio.

2. Trebuie să decizi dacă dorești un microfon omnidirectional sau unidirecțional (cardioid). Microfoanele omni direcționale sunt bune pentru înregistrarea seminariilor, prelegerilor sau întâlnirilor, unde microfoanele cardioide sunt mai sensibile la sunet, deci mai bune pentru înregistrarea unei voci și a interviurilor.

3. Determină utilizarea microfonului. Ai nevoie de un microfon portabil pentru difuzor sau este un microfon lavaliere (clip-on) mai bun pentru prezentări. Microfoanele fără fir sunt excelente, deoarece eviți cablurile și sunt mai ușor de utilizat. Microfoanele de pe birou sunt excelente pentru discuții de tip panou și pentru utilizarea unei singure persoane. Căștile bune cu microfoane au, de asemenea, o calitate înaltă pentru utilizarea computerului.

4. Ai grijă la căștile fără fir pentru utilizarea computerului, deoarece poți obține interferențe și zgomot de masă de la multe echipamente într-o singură locație. Acest lucru poate provoca un sunet slab. Dacă achiziționezi o cască, determină dacă ai nevoie de blocarea sunetului, deoarece aceasta va stabili cât de ușor sau greu este setul pe cap. Asigură-te că setul cu cască cu microfon este reglabil pe cap și încearcă să miști microfonul deasupra și dedesubtul gurii pentru a obține calitatea tonului vocii.

5. Determină ce caracteristici și consumabile suplimentare ai nevoie împreună cu achiziționarea microfonului. Un popshield (scut de spumă) poate ajuta la descurajarea acelor sunete enervante „p” și „s”. Standurile sunt excelente pentru vorbitori și sesiuni de panel. Stabilește dacă trebuie achiziționat un scut magnetic pentru a reduce interferențele cu computerul sau alte echipamente din camera în care înregistrezi. Utilizează cabluri echilibrate pentru o calitate audio superioară.

6. Ascultă cu atenție sunetul tău și determină calitatea. Pune-i și pe alții să o critice. Dacă sunetul pare gol sau ca și cum ai fi într-un tunel, încearcă să apropii microfonul mai aproape de difuzor. Dacă sunetul e distorsionat, atunci îndepărtează microfonul de difuzor.

7. Locațiile de cumpărare pentru microfoane sunt numeroase. Magazinele locale din întreaga țară includ locații precum mall-uri, magazine specializate în echipamente tehnice, cât și alte opțiuni. Magazinele online sunt numeroase și asigură-te că faci o căutare pe Google pentru recenzii ale microfoanelor. Vei obține câteva comparații excelente dintre site-urile de specialitate pentru cumpărarea online.

În concluzie, fă-ți temele atunci când achiziționezi un microfon pentru înregistrarea audio pe care ți-o dorești. Nu există nimic asemănător precum calitatea audio. Experții au spus chiar că poți avea un fișier video de calitate superioară, dar dacă sunetul este defect, ai pierdut clientul în totalitate! Ei nu așteaptă nimic mai puțin decât înregistrări audio de calitate.

Deci, fă-ți timp pentru a te ocupa cu diligență înainte de a cumpăra un microfon pentru înregistrarea audio pentru pe care o ai în plan. Desigur, bugetul tău poate dicta o parte din acea achiziție pentru început, dar pe termen lung nu renunța la calitate pentru a economisii doar câțiva lei în plus. Vei vedea!

Citit 908 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…