ANIMASEV - ANIMEAZĂ SEVERINUL!

Secția de Arta a Muzeului Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin găzduiește, in aceasta săptămână, un interesant proiect cultural, ANIMASEV-Animează Severinul.


Acesta s-a născut din dorința de a oferi copiilor si tinerilor severineni un spațiu in care sa poată socializa, dezvolta abilitățile de comunicare, creativitatea si sa își dezvolte aptitudinile.

Asociația Act Integration, in parteneriat cu Muzeul Regiunii Porților de Fier, Instituția Prefectului județului Mehedinti, Primăria Drobeta Turnu Severin, Direcția Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului, Palatul Cultural “Theodor Costescu”, Direcția Județean pentru Sport si Tineret Mehedinti, Asociația NIKE de Dezvoltare si Ajutorare (ANDA) si Inspectoratul Școlar Județean va implementa, pana pe data de 30 octombrie acest proiect, dedicat tinerilor.

In cadrul celor 8 mini proiecte care se vor realiza, beneficiarii si voluntarii își vor creiona mai bine sistemele de valori după care se conduc in viată, vor învăța sa coopereze prin ateliere artistice si de teatru, vor învăța sa aibă un stil de viată sănătos, sa respecte valorile culturale, materiale si imateriale. Totodată, tinerii vor fi instruiți sa se implice altruist, in acțiuni voluntare, venind in sprijinul comunității locale. Pe toata perioada de desfășurare a acestor acțiuni vor participa si șase voluntari francezi.

In aceasta săptămână, Muzeul Regiunii Porților de Fier găzduiește mini proiectul Art&Craft in curtea Secției de Arta din Drobeta Turnu Severin, asigurând, totodată, promovarea, diseminarea rezultatelor proiectului. Vor avea loc ateliere hand-mate ceramica, origami, broderie tradițională românească, împletituri din sfoara (brățări-coliere), crearea cutiei de amintiri, excursii. Activitățile desfăşurate in cadrul proiectului sunt gratuite, in fiecare din cele 8 mini proiecte copiii si tinerii vor avea facilitatori voluntari si străini.

Prin acest proiect, organizatorii își propun sa evidențieze calitățile tinerilor, sa le dea încredere in forțele lor, sa devina responsabili in vederea formarii lor ca indivizi.

Citit 2311 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 01:05
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…