Scriitorul Mihai Firică, numit secretar de stat în Ministerul Culturii

Liberalii doljeni vor fi reprezentați în structura guvernamentală și de către scriitorul Mihai Firică, acesta fiind numit secretar de stat în Ministerul Culturii. Decizia premierul Ludovic Orban a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Liberalul face parte din Comitetul de Conducere a Uniunii Scriitorilor din România Filiala Craiova și deține funcția de vicepreședinte al Asociației Internaționale a Scriitorilor P. Bogdani. Este autor de volume de poezie și eseuri, studii istorice și contributor în volume cu conținut istoric, precum și un cunoscut realizator de emisiuni de televiziune cu o carieră de peste 20 de ani de presă scrisă. Pentru activitatea literară și jurnalistică a fost distins cu mai multe premii acordate de publicații și instituții de prestigiu din România și din străinătate. În 2011, Casa Regală a României i-a acordat decorația Regele Mihai I pentru loialitate.

Mihai Firică este președinte al Comisiei de Cultură, Culte și Minorități a PNL Dolj și membru al Biroului Executiv al acestei comisii la nivel național. Până la numirea în funcția de secretar de stat a ocupat postul de consilier în cadrul Ministerului Culturii.

Mihai Firică s-a născut la 26 iulie 1970 în Craiova. A studiat Litere, Istorie și Drept, având o specializare post-universitară în Managementul relațiilor internaționale. Este căsătorit și are un copil.

Potrivit site-ului Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova, Mihai Firică a debutat ca poet în revista „Ramuri” în 1989, a colaborat cu cele mai importante publicații de cultură din România, iar poeziile i-au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, arabă, maghiară, chineză, japoneză, sârbă și bulgară în reviste, antologii și volume.

Este membru al Comitetului de conducere al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. Pentru volumul de „Biografie sumară” (1996) a primit Premiul pentru debut în poezie al Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”. Cel de-al doilea volum de poezie „Limba șarpelui călător” (1997) a primit Premiul „Marin Sorescu” și Premiul de poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. În 2006 a apărut o versiune revizuită a volumului „Limba șarpelui călător – The Tongue of Wandering Serpent” în română și engleză. În 2017 a publicat volumul de versuri “Ultimele zile și viața de după”.

Citit 2493 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…