Municipalitatea din Severin va finaliza în scurt timp o zonă de promenadă, cu parcuri și parcări, în spatele Colegiului Național „TRAIAN”, lângă calea ferată. Zona care fusese năpădită de gunoaie și arbuști creșcuți haotic a fost defirșată, curățată și nivelată, urmând să fie amenajată pentru a întra în peisajul urbanistic modern. Cu această ocazie, Primăria va repara și gardul parcului botanic al prestigiosului colegiu severinean.


Primarul severinului, marius Screciu a demarat o amplă acțiune de înfrumusețare a zonei aflate în spatele Colegiului Național „TRAIAN”, în apropiere de calea ferată și de Cetatea Medievală. Zona lăsată ani de zile în paragină, devenise inestetică, plină de gunoi și de arbuști crescuți la întâmplare și oferea o imagine dezolantă atât pentru turiștii care vizitau Cetatea Medievală, cât și pentru cei care o admirau din tren. Situația se va schimba radical în maxim o lună, când aici va fi amenajat un parc, o zonă de promenadă, precum și o parcare.

Primarul se confruntă cu o mică problemă legată de calea ferată, deoarece nu se poate intra la mai puțin de 5 – 6 metri de aceasta. Pe de altă parte cei de la CFR nu se preocupă de întreținerea spațiului respectiv.

O altă facilitate ce va fi oferită de amenajarea acestei zone vine în sprijinul Poliției, deoarece parcarea de lângă sediul Poliției, de pe bulevardul Carol I, a fost retrocedată fostului proprietar, iar polițiștii nu mai au unde își parca mașinile. În noua locație se va amenaja o parcare modernă.

Municipalitatea reabilitează toate zonele care pot fi puse în valoare, mai ales din punct de vedere turistic, iar în anul viitor se va trece și la amenajarea drumului către Piciorul Podului lui Traian.

Citit 3006 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2017 17:06
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…