Iarna se apropie cu pași repezi, în apartamentele severinenilor e tot mai frig, în special noaptea, iar în loc de agent termic încep să curgă balivernele celor care nu au finalizat centrala termică. ALFA GROUND SOLUTIONS a devenit amica unui portal de știri național, care plânge de mila severinenilor și susține că firma respectivă e nedreptățită, deși este gata cu lucrarea. O sinistră încercare de a minți din nou! Care este adevărul?

Și-au asumat, în urmă cu aproape trei ani, o lucrare, dar nu au mai terminat-o. Au intrat în litigiu cu municipalitatea și au ajuns într-o situație jenantă, fără nicio perspectivă reală de viitor. Sunt nimeni alții decât cei de la firma fantomatică, adusă la Severin de marele primar COSTEL, adică ALFA GROUND SOLUTIONS. Ce face firma care a fost la un pas de a ne scufunda în era glaciară? Continua să bată câmpii în ceea ce privește încălzirea orașului. În prag de iarnă, societatea agită spiritele și se dă lovită într-un ziar online național, pretinzând că Primăria Severin și Consiliul Local nu vor să ia agent termic de la ei, deși ei lucrează mai ieftin. Minciuna a atins deja culmea nebuniei și a iresponsabilității, iar informațiile aruncate publicului nu mai au nicio logică. ALFA pretinde că municipalitatea preferă să închirieze „cazane ruginite” de la ROMAG TERMO în loc să ia căldură de la o centrală nouă.

În replică, primarul Marius Screciu a ținut să lămurească situația și să dezmintă minciunile sfruntate. Însoțit de ziariști, edilul șef a mers la poarta „marilor investitori” și a declarat:

„Vedeți în spatele meu cu ce instalații ar dori acești domni să dea căldură severinenilor, undeva zece la sută din ce ar fi trebuit să facă au. E doar un tertip, încearcă să pună presiune, noi suntem în instanță cu ei, ne judecăm și încearcă să pună presiune și pe justiție, să arate cât de serioși sunt ei și ce ar putea face pentru severineni. Nu au niciun fel de autorizație să producă și să furnizeze agent termic orașului. Mai mult, conform clauzelor contractuale, ce este în spatele meu ar trebui să aparțină Primăriei. Noi suntem în instanță, ne judecăm, pentru că nu au terminat la timp ce aveau de făcut și, conform contractului, această investiției ar trebui să intre în patrimoniul municipiului Drobeta Turnu Severin. Este un tertip prin care ei încearcă să activeze contractul de furnizare, apoi să meargă în instanță, să ceară daune, că vezi Doamne, Primăria nu i-ar fi lăsat să furnizeze. Avem patru procese, și ei ne-au dat în judecată, și noi, ei trebuiau să termine în 2 februarie, așa și-au asumat în clauzele contractuale, am avut toată disponibilitatea, am vrut să le acord tot sprijinul, a existat interes și pentru noi, aici este interesul întregii comunității, cu care nu ne jucăm! Din păcate, oamenii aceștia nu au bani, dar aceasta este problema lor. S-au chinuit pe la bănci, iar acum încearcă să scoată castanele din foc cu mâna Primăriei. Nu se va întâmpla acest lucru!”

Dar ce vrea de fapt ALFA GROUND SOLUTIONS?

Este foarte simplu! Pentru că se află în instanță și contestă rezilierea contractului, încearcă un tertip avocățesc destul de ingenios. Vor să înceapă furnizarea, chiar dacă nu sunt în stare să asigure agentul termic în municipiu, pentru ca mai apoi să arate justiției că sunt în regulă și să ceară daune municipalității.

Cât despre „cazanele ruginite de la TERMO”, așa cum le numesc cei de la ALFA GROUND, Constantin Săceanu, fost director general al RAAN, a explicat faptul că aceste cazane nu sunt vechi, sunt funcționale și nu au niciun fel de problemă.

De fapt, ALFA GROUND SOLUTIONS a finalizat doar două cazane din cele cinci promise și, dacă ar furniza agent termic, ar face-o în cantitate total insuficientă severinenilor. Pe de altă parte, nu pot face acest lucru, pentru că nu au autorizații, dar ei încearcă să atragă municipalitatea într-o capcană, cunoscându-se ce fel de avocați șmecheri au în spate.

Afacerea dubioasă numită ALFA GROUND a eșuat definitiv și iremediabil. După ce au mințit cu nerușinare municipalitatea, timp de doi ani de zile, firma ce trebuia să construiască centrala termică pe cogenerare a oprit lucrările după ce SPAET, parte în contractul semnat la finele anului 2015, a notificat firma să înceteze lucrările și contractul pe motiv că nu a respectat termenul de excuție de 8 luni și 21 de zile, prevăzut în contract.

Citit 3804 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2017 14:35
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…