PREFECTUL VA FACE UN CONTROL PE ȘANTIERUL NOII CENTRALE TERMICE

În cadrul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social, constituită la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Mehedinţi, joi, 22 septembrie 2016, prefectul Cristinel Pavel a precizat că stadiul lucrărilor la noua centrală termică este sub așteptări și că va demara un control pe șantier.


„În această săptămână, din informațiile pe care le am, și din informările pe care le fac reprezentanții autorității publice locale, știu că se derulează o serie de acțiuni în ceea ce privește predarea în chirie a echipamentelor și instalațiilor de la RAAN – Romag Termo, prin lichidatorul judiciar, astfel încât să fie preluate de Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) și, totodată, pentru a putea transfera licențele de producere și de furnizare e energiei termice și electrice. De asemenea, știu că există pe agenda de lucru a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin transformarea rapidă a SPAET-ului în societate comercială pe acțiuni”, a precizat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social.

Precizările vin ca urmare a faptuluic că reprezentanții confederațiilor sindicale din Mehedinți, prezenți la ședință, au cerut lămuriri despre stadiul actual referitor la derularea procedurilor demarate la nivel local privind asigurarea confortului termic în această iarnă de la Termocentrala Romag-Termo.

În context, prefectul Cristinel Pavel a adus la cunoștința celor prezenți la ședința comisiei de dialog social faptul că prin Ordin al Prefectului s-a constituit începând cu data de 19 septembrie o comisie mixtă pentru verificarea modului de achiziționare a contractului de concesiune de lucrări publice pentru „realizarea unei surse de producere a energiei termice în vederea alimentării cu căldură în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Drobeta Turnu Severin” și stadiul executării acestuia.

De altfel, lucrările la noua centrală aflată în construcție la Drobeta Turnu Severin sunt mult întârziate față de graficul anunțat și, există indicii aceasta nu va putea asigura confortul termic începând cu data de 1 noiembrie, așa cum au anunțat în mai multe rânduri reprezentanții firmei care a concesionat lucrările de construcții.

„Am văzut că în ultima perioadă stadiul lucrărilor la această investiție nouă este sub nivelul așteptărilor. Având în vedere și notificările repetate pe care acest constructor le-a făcut către Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, am decis să demarăm o acțiune de verificare a procedurii de achiziție a acestei noi investiții pentru asigurarea unei surse de căldură”, a mai spus prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

Citit 1186 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2016 11:34
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…