(VIDEO) Consilierii municipali orșoveni, care formau până nu demult majoritatea fidelă primarului Marius Stoica, par să se fi convins de calea greșită spre care mentorul lor politic îi duce. Nu numai că s-au resemnat, ci au și început să voteze împotriva proiectelor inițiate de primar, votul lor fiind, implicit, unul dat împotriva alocărilor de bani publici, făcute cu nemiluita, către FLORICOLA. La ultima ședință, primarul mai avea de partea lui doar doi consilieri: Ionel Calea și Mariana Bijan.


Deși veniseră croiți să pună umărul la încă o alimentare bugetară de 2 miliarde de lei vechi a operatorului serviciilor publice din Orșova, FLORICOLA SA, consilierii PSD – ALDE și viceprimarul PNȚCD – Aurelian Trușcă s-au răzgândit pe parcursul ședinței de îndată convocate în data de 6 septembrie 2016 de către primarul PSD, Marius Stoica, edilul-șef poreclit și „PRIMARUL DE LA FLORICOLA”.

Singurul punct de pe ordinea de zi era o rectificare bugetară prin care primarul dorea să golească fondul de rezervă al municipalității, precum și fondul destinat tinerilor și pensionarilor, pentru a-i mai da FLORICOLA încă 2 miliarde de lei. Asta se întâmpla după ce, timp de 6 zile, operatorul pusese presiune pe administrația locală, lăsând orașul împuțit, plin de mormane de gunoi neridicat.

În ședința cu pricina, consilierul PNL – Doinița Mariana Chircu, cu sprijinul consilierilor PND, conduși de Adrian Cican, a propus un amendament prin care serviciul de salubrizare să primească doar 30.000 de lei, în timp ce restul de 130.000 de lei să rămână la fondul de rezervă. De asemenea, amendamentul prevedea și ca fondul de 40.000 de lei destinat acțiunilor „Olimpicul orșovean”, „Ziua Majoratului” și „Nunta de Aur” să rămână neatins de pretențiile firmei e salubritate. În afară de cei 8 consilieri ai grupului PNL – PND, pentru amendamentul Chircu au votat și consilierii PSD Petre Pătășanu și Sorin Palașcă, dar și consilierii ALDE – Daniela Ciuvercă și Nicolae Jinga. Chiar și viceprimarul Aurelian Trușcă a dat cu flit FLORICOLA.

Peste toate acestea, amendamentul a primit felicitări din partea consilierului Petre Pătășanu și a viceprimarului Aurelian Trușcă.

„Ultimii mohicani” rămași alături de primarul Stoica și firma de salubritate au fost credincioșii Ionel Calea și Mariana Bijan.

Citit 1425 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 03:57
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…