INSTRUIRE CU PRIVIRE LA CADASTRAREA TERENURILOR AGRICOLE

Conducerea Oficiului Național de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mehedinți s-a întâlnit luni, 22 august, în sala mare a Palatului Administrativ cu primarii din județul Mehedinți, scopul întrevederii fiind furnizarea de informații despre acțiunea de cadastrare a terenurilor agricole, precum și clarificarea unor situații cu care se confruntă primăriile în derularea acestui program.

Alături de primari, viceprimari, secretari de primării, la întâlnire au participat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sumele aferente cadastrării proprietăţilor situate în extravilan vor fi achitate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), însă primăriile care nu au imobile în extravilan, pot beneficia de realizarea gratuită a cadastrului şi pentru proprietăţile din intravilan.

Până în momentul de față, 34 de primării din județul Mehedinți s-au înscris în acest program.

„Dumneavoastră trebuie să tratați cu toată seriozitatea și cu toată implicarea acest program pentru că anul acesta este numai începutul. Până în 2023, conform programului național de cadastru și carte funciară, trebuie să încheiem toată înregistrarea sistematică a proprietăților imobiliare din România. Cunosc faptul ca în cadrul aparatului tehnic de la nivelul primăriilor nu există specialiști care să se ocupe de această activitate. De aceea, vă spun să aveți în vedere în viitor și recrutarea de specialiști în cadastru pentru că este nevoie imperioasă de ei. În continuare, această cadastrare vă va ajuta să finalizați procesul de restituire a proprietăților, să rezolvați problemele de suprapunere a terenurilor, să clarificați delimitarea precisă a proprietății de stat față de proprietățile private”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Primăriile care s-au înscris în program trebuie să întocmească un proiect de cadastrare până la finalul anului, astfel încât să se încadreze într-o sumă maximă de 135.000 de lei, dar nu mai mult de 60 de lei pentru cartografierea și intabularea unei proprietăți.

Citit 1589 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2016 13:36
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…