Ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, a avut joi dimineaţă, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Mehedinţi, o întâlnire de lucru cu primarii oraşelor şi comunelor din judeţul Mehedinţi. (VIDEO – vezi ce a spus ministrul Mediului, la Severin)

Temele de discuţie au vizat programele de finanţare ale Administraţiei Fondului pentru Mediu, managementul deşeurilor, biodiversitatea, precum şi problemele autorităţilor publice locale.

„Consider că protecţia mediului înconjurător, managementul deşeurilor şi biodiversitatea constituie repere de o importanţă deosebită pentru conducerea judeţului Mehedinţi. Mulţumesc pentru prezenţă şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din judeţ şi îi îndemn să profite de prezenţa oaspeţilor din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru a-şi expune problemele întâmpinate în acest domeniu şi, de asemenea, să solicite informaţii de interes cu privire la programele gestionate de Administraţia Fondului pentru Mediu”, a declarat în deschiderea şedinţei subprefectul Andrei Stănişoară.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer, a subliniat faptul că managementul deşeurilor este unul din domeniile unde sunt mari probleme, iar în situaţia în care România nu îşi va respecta angajamentele asumate ca membru UE riscă să fie dată în judecată de Comisia Europeană şi să plătească penalităţi care pot ajunge până la 200.000 de euro pe zi. Într-un județ ca Mehedințiul, unde există probleme grave de mediu, precum cele de la Orșova, minsitrul Cristiana Pașca-Palmer le-a explicat primarilor veniți la întâlnire că este nevoie de colaborare pentru a elimina situațiile neplăcute și pentru a aplica un management al deșeurilor adevărat și performant, pentru că indiferent dacă autorităților locale le pasă sau nu de propriile lor probleme, aplicarea unor amenzi de către Comisia Europeană se va răsfrânge atât asupra bugetelor locale cât și asupra fiecărui cetățean în parte.

„Am vrut să am această întrevedere şi să vă expun câteva din ideile şi mai ales din programele concrete pe care le avem la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi pentru a susţine autorităţile locale în a se implica mai mult în problematica de mediu şi dezvoltare durabilă, dar bineînţeles şi pentru a vă asculta şi a auzi direct de la dumneavoastră cu ce probleme vă confruntaţi. Autorităţile locale sunt în prima linie. Şi am vrut să spun aceasta pentru că sunt câteva domenii care nu merg bine în România şi unde este nevoie de implicarea d-voastră foarte activă. Unul din aceste domenii este managementul deşeurilor”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer.

Ministrul Cristiana Paşca-Palmer a fost însoţită de o delegaţie formată din secretarul de stat Viorel Lascu, secretarul de stat Raul Pop, secretarul de stat Olimpia Negru, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu – Bogdan Trif, directorul general RNP Romsilva – Ciprian Pahonţu, directorul general al Apelor Române – Nicolae Bărbieru.

Citit 1538 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 22:52
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…