„Deocamdată eu sunt primar aici și îmi organizez activitatea așa cum îmi place mie, nu cum vă place dumneavoastră!” – a tunat primarul municipiului Orșova, în ședința ordinară a Consiliului Local Orșova, din data de 21 iulie 2016, atunci când un consilier a luat cuvântul și i-a explicat că urmează să fie supusă la vot alocarea a 100.000 de lei din banii publici, pentru servicii de consultanță în vederea atragerii de fonduri europene, fără ca municipalitatea să fi elaborat vreo strategie în acest sens. Mai mult, primarului Marius Stoica i s-a pus pata și pe jurnaliști, cărora le-a promis că nu vor mai intra la ședințe fără acreditare.

Primarul municipiului Orșova, Marius Simion Stoica, ales din partea PSD, a devenit abuziv și dictatorial în timpul ședințelor de Consiliu Local la care participă. În afară de faptul că își controlează cu mână de fier consilierii din grupul PSD – ALDE – PNȚCD, primarul Stoica are obiceiul de a răbufni violent atunci când i se cere socoteală, din partea consilierilor locali, pe anumite probleme sau proiecte de hotărâre propuse spre aprobare. „Eu sunt primar aici!”, obișnuiește să tune primarul, încercând să intimideze consilierii din opoziție.

În timpul ședinței ordinare din data de 21 iulie 2016, în timp ce consilierul PNL Doinița Mariana Chircu vorbea despre faptul că nu pot fi alocați 100.000 de lei de la bugetul local pentru achiziționarea unor servicii de consultanță, în lipsa unei strategii clare privind atragerea de fonduri europene de către municipalitatea din Orșova, primarul Stoica a simțit nevoia să o pună la punct pe doamna consilier într-un mod dictatorial, demn poate doar de unele dintre țările africane dominate de dictaturi personale. „Deocamdată eu sunt primar aici și îmi organizez activitatea așa cum îmi place mie, nu cum vă place dumneavoastră! Vă rog să o potoliți, să mă lase și pe mine să vorbesc!”, s-a rățoit enervat primarul Stoica la viceprimarul Aurelian Trușcă, care era și președinte de ședință.

Afară cu mass-media!

Nici mass-media nu pare să aibă viață ușoară cu dictatorul ales în fruntea Orșovei, deoarece la ultima ședință ordinară, din data de 21 iulie 2016, primarul Marius Stoica s-a rățoit la președintele de ședință spunându-i că este deranjat de faptul că reporterul jurnalmehedinti.ro filmează lucrările ședinței, deși, potrivit legii, ședințele consiliilor locale și județene sunt publice.

„Văd că și-a adus televiziunea, data viitoare o să cer să văd dacă are acreditare acest domn! Eu nu i-am dat!”, a urlat primarul Marius Stoica.

Îi reamintim, politicos, domnului primar că presa are acces la ședințele consiliilor locale, tocmai pentru că presa este cea care constituie interfața între aleșii locali și cei care i-au ales, adică cetățenii simpli care doresc să știe cum lucrează aleșii lor pentru ei. Mai mult, jurnaliștii sunt și ei cetățeni care au dreptul să participe la ședințele consiliului local, devreme ce acestea sunt, potrivit legii, publice!

Potrivit art. 43, alin. (1), din Legea 215/2001, Legea administrației publice locale, „Şedinţele consiliului local sunt publice, cu excepţia cazurilor în care consilierii decid, cu majoritate de voturi, ca acestea să se desfăşoare cu uşile închise”. Cu alte cuvinte, devreme ce consilierii locali din Orșova nu au votat la începutul ședinței ordinare din 21 iulie 2016, pentru ca ședința respectivă să fie cu ușile închise, ea era publică!

Citit 10848 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 16:47
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…