AU FOST EVALUATE EFECTELE INUNDAȚIILOR DIN MEHEDINȚI

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a convocat miercuri, 29 iunie, în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți. S-au evaluat pagubele produse de inundațiile din lunile mai și iunie.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți au aprobat sumele solicitate în urma evaluării pagubelor înregistrate ca urmare a precipitațiilor abundente din perioada mai-iunie 2016. Suma totală este 11.353.066 lei, iar obiectivele afectate sunt următoarele: Drumul Județean DJ 607 A (1,2 km), DC 17 A (0,903 km) –comuna Husnicioara, 4,340 km drumuri sătești în comuna Breznița Ocol și DC 6A (3 km) – comuna Bâlvănești.

Urmează ca Instituția Prefectului – Județul Mehedinți și Consiliul Județean Mehedinți să întocmească o notă de fundamentare și un proiect de hotărâre de guvern, care vor fi înaintate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea obținerii fondurilor necesare refacerii infrastructurii afectate.

În cadrul aceleiași ședințe, s-a aprobat și construirea unei variante ocolitoare pentru drumul județean DJ 607 A, ca urmare a închiderii circulației pe sectorul cuprins între km 8+300 – 9+500, din cauza alunecărilor de teren produse de precipitațiile abundente căzute după data de 23 mai 2016. Potrivit expertizei tehnice întocmite de specialiștii Universității din Craiova – Departamentul Infrastructura de Cercetare în Științe Aplicate, traseul actual nu mai poate fi utilizat, fenomenul de alunecare fiind activ, cu potențial de extindere pe o suprafață mai mare.

Citit 799 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iunie 2016 19:27
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…