RAAN, ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚILOR DE MEDIU

În ședința ordinară a Colegiului Prefectural Mehedinți, de marți, 28 iunie, a fost adusă în discuție problema gravă de mediu de la Termocentrala ROMAG PROD, unde instalația de evacuare a zgurii și cenușii în șlam dens poluează, chiar dacă pentru modernizarea ei s-au cheltuit sume colosale.

Ultima ședință a Colegiului Prefectural a abordat trei teme, prezentate de trei servicii deconcentrate de la nivelul județului. Este vorba de Agenția pentru Protecția Mediului Mehedinți, care a adus în atenție un material privind problemele de mediu identificate la nivelul anului 2015 și măsurile luate pentru anul 2016, astfel încât să nu se prejudicieze sănătatea populației și a mediului înconjurător. La punctul a fost prezentat un material al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor referitor la respectarea legislației în vigoare privind protecția consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice în sezonul 2016 și la punctul trei Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți a prezentat planul general de măsuri specifice pentru asigurarea liniștii și ordinii publice pe perioada estivală.

Directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți (APM), Dragoș Nicolae Tarniță, a prezentat un raport privind probleme de mediu identificate în anul 2015 în județul Mehedinți, cu ocazia verificărilor efectuate și măsurile dispuse în anul 2016 pentru prevenirea eventualelor prejudicii asupra sănătății populației și a mediului înconjurător.

Directorul APM Mehedinți a subliniat faptul că platforma industrială a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) rămâne în atenția agenției, având în vedere faptul că aici au avut loc o serie de poluări accidentale din cauza nefinalizării lucrărilor la instalația de evacuare a zgurii și cenușii în șlam dens a Termocentralei. În acest sens, APM Mehedinți a atenționat RAAN ca până la realizarea investiției să asigure umectarea continuă a depozitului de zgură și cenușă în vederea eliminării spulberărilor de cenușă provocate de fenomenele meteo nefavorabile. Reamintim faptul că această instalație a ajuns să polueze, deși aici s-au investit sume mărite artificial de până la patru ori și pentru care s-a dat garanție de bună execuție.

De asemenea, APM Mehedinți a informat că pe teritoriul județului Mehedinți au fost declarate patru noi situri NATURA 2000, motiv pentru care autoritățile locale pe teritoriul cărora se află aceste situri trebuie să prevadă în mod obligatoriu încadrarea siturilor de importanță comunitară în planurile de amenajare a teritoriului și de urbanism.

Citit 999 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 18:57
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…