DEBANDADĂ LA ACORDAREA AJUTOARELOR SOCIALE. PREFECTUL IA ATITUDINE

Ședinţa de lucru a Comisiei de Dialog Social, desfășurată joi, 16 iunie 2016, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Mehedinţi. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mehedinți (AJPIS) a venit la ședință cu un raport sumar, considerat „de mântuială” de către prefectul de Mehedinți. Mai mult, anul acesta, numărul asistaților sociali a crescut suspect, aceștia primind aproape 2 milioane de lei, numai în luna iunie.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mehedinți (AJPIS) ar fi trebuit să prezinte la ședința de lucru a Comisiei de Dialog Social un material cu tema „Analiza acordării ajutorului social în anul 2016 comparativ cu anul 2015”.

Materialul prezentat de AJPIS Mehedinți a fost catalogat de prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, drept unul „de mântuială”, în care au fost înșiruite doar câteva date statistice, fără o analiză clară a modului de acordare a acestor ajutoare sociale, în condițiile în care în anul 2016 a crescut foarte mult numărul dosarelor în plată.

„A fost ședința lunară a comisiei de dialog social, unde s-a discutat la primul punct pe ordinea de zi o analiză, care s-a vrut a fi una comparativă, a ajutoarelor sociale acordate în anul 2015 în comparație cu anul 2016. Din păcate, reprezentanții Agenției Județene de Plăți și Asistență Socială Mehedinți nu au prezentat o situație clară. Am constatat că au apărut brusc, în ultimele două-trei luni, foarte multe dosare la unitățile administrativ-teritoriale din județ, dosare care ridică numărul de asistați sociali în județul nostru. Le-am trasat o instrucțiune în acest sens, de a reface acest material și de a pune luna viitoare în fața comisiei de dialog social situația exactă, pentru a vedea modul cum a evoluat numărul persoanelor asistate social în fiecare localitate din județul nostru”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Corectitudinea întocmirii dosarelor, sub semnul întrebării

Prefectul Cristinel Pavel a descoperit faptul că sunt diferențe flagrante între localități, raportat la numărul de locuitori, care ridică serioase semne de întrebare privind corectitudinea modului în care se întocmesc dosarele pentru plata ajutoarelor sociale. De exemplu, dacă în Drobeta Turnu Severin sunt în plată 254 de dosare, aproape același număr de dosare și chiar mai mare se regăsesc și în comunele Corcova (239), Șimian (240), Jiana (273), Gruia (264), ș.a.

Prefectul județului Mehedinți a mai precizat că în perioada următoare Instituția Prefectului Județului Mehedinți va monitoriza cu mare atenție modul în care s-au acordat aceste ajutoare sociale, o comisiei mixtă urmând să facă verificări riguroase la toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Mehedinți.

„Suntem un județ de asistați sociali!”

În context, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mehedinți, Ioan Suru, a subliniat faptul că în multe situații s-a întâmplat ca beneficiarii acestor ajutoare sociale să refuze un loc de muncă, atunci când au existat inițiative ale unor agenți economici de a deschide puncte de lucru în mediul rural. „S-au învățat să stea și să primească aceste ajutoare. Suntem un județ de asistați sociali”, a declarat directorul AJOFM Mehedinți.

În luna iunie, la AJPIS Mehedinți figurează un număr de 7279 de beneficiari de ajutor social pentru care s-a plătit suma de 1.902.333 lei.

Citit 930 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 19:02
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…