Unul dintre cele mai importante proiecte pe care Consiliul Județean Mehedinți le are pentru infrastructura de sănătate din județ intră în linie dreaptă! A fost semnat contractul pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de reabilitare, extindere și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

„După opt proceduri de licitație, după multe sincope care au apărut independent de Consiliul Județean, mă bucur că astăzi anunțăm că a fost atribuit acest contract, iar câștigătorul este o asociere de firme cu experiență în domeniu. Acest lucru îmi dă încredere că acest proiect va fi bine realizat, în termenii și parametrii stabiliți în contract! Țin foarte mult la implementarea proiectelor pentru infrastructura de sănătate pentru că modernizarea acestui sector este prioritatea mandatului pe care îl am!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sunt opt proiecte finanțate cu fonduri europene pentru sistemul de sănătate din Mehedinți, unul vizând achiziția de aparatură medicală, altul pentru construirea heliportului în curtea spitalului și alte șase pentru modernizarea clădirii principale și secțiilor exterioare ale unității medicale.

„Din cele șase pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor, suntem în linie dreaptă cu cinci, urmând ca în cazul celui care vizează reabilitarea și recompartimentarea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență, să fie atribuit contractul de proiectare și execuție, la fel cum s-a întâmplat azi cu U.P.U.”, a mai precizat Aladin Georgescu.

Valoarea contractului semnat este de 11.657.765,46 lei și pe lângă fondurile europene atrase, o contribuție semnificativă este a Consiliului Județean Mehedinți, organism care face eforturi să o susțină, pentru că mehedințenii merită să aibă un sistem performant de sănătate.

La U.P.U., investiția este una complexă, la fel ca și în cazul celorlalte secții unde se lucrează deja (Pneumologie, Ambulatoriu și Psihiatrie).

Descrierea sintetică a serviciilor și lucrărilor de bază aferente investiției:

- Proiectare în vederea extinderii secției UPU.

- Construirea unui pavilion nou cu regim de înălțime P+1, suprafață construită minimă de Sc= 955 mp;

- Construire copertină acces ambulanțe cu suprafață minimă de S= 140 mp;

- Conexiunea funcțională prin realizarea unei pasarele cu lungimea minimă de 6m și lățimea minimă de 2,6m;

- Amenajarea exterioară a unei suprafețe carosabile pentru circulația auto în incintă, parcări (minim 50 de locuri obținute refacerea și organizarea mai bună a spațiului).

Prin extinderea secției UPU se va realiza:

- asigurarea spațiilor de lucru, depozitare și administrative pentru îndeplinirea activităților specifice serviciului medical, conform normelor legale în vigoare;

- exploatarea în siguranță și asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților specifice medicale de urgență;

- prin tehnologiile utilizate la realizarea obiectivului propus, va fi asigurată desfășurarea eficientă a tuturor activităților specifice, în condiții optime de lucru și vor determina în timp cheltuieli de operare și întreținere minime;

- noi spații de parcare pentru personal, se va eficientiza accesul ambulanțelor la și de la secția UPU, prin reamenajarea aleilor pietonale, precum și prin execuția de noi suprafețe carosabile și pietonale care să satisfacă funcționalitatea incintei;

- mărirea spațiilor aferente funcționării secției UPU și totodată aducerea lor la standardele de calitate impuse de legislația în vigoare ( spațiul de primire și triaj, camera de resuscitare, sălile de tratamente, laboratorul de urgență etc.);

- se vor reduce timpii de așteptare pentru acordarea serviciilor medicale.

Citit 1253 ori Ultima modificare Marți, 10 August 2021 15:13
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…