Comuna Șimian va avea rețea de gaze

Comuna Șimian va avea rețea de gaze naturale. Deja a fost semnat contractul pentru extinderea rețelei de gaze natural, iar lucrările vor demara în perioada următoare în satele Șimian, Cerneți, Dedovița Nouă și Dudașul Cernețiului. Rețeaua va avea o lungime de aproximativ 70 de kilometri și prevede inclusiv racordul locuințelor, iar investiția se ridică la aproximativ 15 milioane euro, bani proveniți din fonduri nerambursabile.

Pentru locuinţele individuale, instituţii publice sau societăţi comerciale, racordate la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale se va realiza prin montarea de centrale termice şi/sau sobe de teracotă. Pentru blocurile de locuinţe racordate la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale, asigurarea agentului termic se va realiza prin intermediul unui sistem centralizat de producere a energiei termice la nivel de bloc/zona rezidenţială şi nu prin sisteme individuale/de apartament.

„Primăria Comunei Șimian a modernizat deja toate drumurile locale, pe fonduri europene. Aproape finalizate sunt două grădinițe, în Șimian și Cerneți. În proiect se mai află modernizarea Stadionului „Ion Floricică” din Șimian, dar și construcția unui nou sediul al primăriei, a unui bazin olimpic de înot și a unui parc, prin fonduri de la Compania Națională de Investiții”, a precizat primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă.

Citit 1095 ori Ultima modificare Luni, 10 Mai 2021 22:57
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…