VEZI CINE NU VREA SUPERMARKET CIVILIZAT LA PRUNIȘOR! (VIDEO). Comportament șocant al consilierilor PNL din Consiliul Local al comunei Prunișor! Liderul aleșilor locali ai PNL, fostul viceprimar al comunei, Ciprian Măciucă, s-a opus cu vehemență unei inițiative a primarului Emilian Vîlcu, de a aduce în comună un mare lanț de supermarket-uri, care putea deschide aici un magazin modern cu un comerț civilizat. La îndărătnicia lui Măciucă s-au alăturat și cei trei consilieri ai PSD. Gestul uluitor făcut împotriva intereselor comunității a fost girat de doi patroni de magazine care nu vor să aibă concurență și care se opun comerțului civilizat. Mai grav, pentru că unul dintre consilierii liberali a votat pentru proiect, acesta a primit o dublă amenințare: cu excluderea din partid și cu o ploaie de înjurături.

Deși epoca îndelungată de întuneric și subdezvoltare, guvernată timp de 20 de ani de fostul primar Nandi Covlea, părea că s-a încheiat odată cu schimbarea administrației publice locale, lucrurile nu stau deloc așa. Culmea culmilor, cei care blochează inițiativele de dezvoltare a comunei sunt consilierii PNL și PSD, agitați tocmai de către șeful liberalilor din comună, fostul viceprimar Ciprian Măciucă.

Pentru a se înțelege mai bine situația, trebuie să spunem că în comuna Prunișor, aflată la drumul european E 70, locuitorii numeroaselor sate, împrăștiate pe toate dealurile, dar și cei din satul reședință al comunei, nu se pot aproviziona civilizat cu alimente sau cu orice alt fel de produse de strictă necesitate, decât de la magazinele a doi afaceriști locali: Marinică Rădoi (zis Citanul) și Sorin Brujan. Un al treilea magazin, ceva mai mic, se află în satul Cervenița și aparține (SURPRIZĂ!!!) consilierului PNL, aflat la cel de-al cincilea mandat consecutiv, Traian Stanciu. Deci cei care doresc să se aprovizioneze civilizat și cu produse variate nu pot apela decât ori la acești afaceriști locali, ori sunt nevoiți să meargă la Strehaia sau Drobeta Turnu Severin (câte 25 de kilometri dus și 25 întors). În tot acest timp, la drumul european, într-o poziție foarte bună, stă un teren părăsit, pe care se află o clădire abandonată. Clădirea trebuia să devină noul sediu al Primăriei Prunișor, dar proiectul referitor la acestă destinație a fost revocat, în aprilie 2019, chiar de către consilierii care astăzi au făcut scandal. Mai mult, terenul și clădirea se află în domeniul privat al comunei Prunișor.

Ce voia primarul Emilian Vîlcu!

În mod cu totul și cu totul corect și la solicitările venite din partea majorității zdrobitoare a locuitorilor comunei, dar și ca urmare a dorinței primarului și consilierilor PMP de a-și respecta o promisiune din campania electorală, primarul Emilian Vîlcu a inițiat un proiect de hotărâre prin care dorea să ceară Consiliului Local acordul de principiu privind demararea tuturor procedurilor necesare realizării închirierii prin licitație a imobilelor aflate în domeniul privat al UAT Prunișor. Așadar, consilierilor li se cerea un acord de principiu! Acest acord era necesar pentru a fi înaintat patronatului unui mare lanț național de supermarketuri (îi vom proteja deocamdată identitatea) în vederea aprobării construirii unui supermarket pe terenul respectiv. Mai concret, lanțul de magazine primea terenul, construia pe el un magazin ultramodern, crea peste 10 locuri de muncă, plătea chirie, adică aducea și venit la bugetul local și, nu în ultimul rând, aducea în comuna Prunișor o formă civilizată de comerț. Acordul era necesar până la finele acestui an, pentru a fi introdus în planul de extindere a lanțului comercial în Mehedinți. Dacă acest acord nu se dă, respectivul patronat se duce în altă localitate.

Proiectul prin care consilierii trebuiau să dea un ACORD DE PRINCIPIU, subliniem – DE PRINCIPIU, a picat la vot, deoarece liderul grupului liberal, Ciprian Măciucă, s-a împotrivit vehement, reușind să atragă în această coaliție a subdezvoltării și pe cei trei consilieri PSD. Mai exact, împotriva proiectului atât de necesar comunei Prunișor, au votat consilierii liberali Ciprian Măciucă, Marius Bența și Traian Stanciu, precum și consilierii PSD Gheorghe Enache, Florin Pănescu și Marioara Zglimbea (medicul uman al comunei!!!). În sprijinul votului lor negativ, cei 6 consilieri au bătut câmpii, au spus că pe respectiva locație trebuia construit un sediu al Primăriei și că nu este oportună instaurarea la Prunișor a comerțului civilizat, demn de acest secol. Asta în condițiile în care, tot aceeași consilieri, în aprilie 2019, au votat pentru revocarea HCL de construire a sediului și, practic, în favoarea abandonării terenului și a clădirii.

Pentru proiectul ce ar fi putut aduce la Prunișor un comerț civilizat și mai multe locuri de muncă au votat consilierii PMP Daniel Trușculescu, Adrian Buboiu, Mihai Iovănescu și George Burileanu, plus un consilier de la PNL – Doru Perpelea. Pentru că a vrut să voteze cu normalitatea, Perpelea a fost amenințat cu excluderea din partid și înjurat ca la ușa cortului de cei care se tem de concurență, unul din afaceriștii potrivnici.

Deși i s-a explicat coerent că se dorește construirea unui magazin modern, consilierul PNL Ciprian Măciucă a sărit ca ars: „Ce, sunt obligat să votez cum vrei tu?”.

Și pentru ca absurdul și bizarul să meargă, mână în mână, și mai departe, întrebat de primarul Emilian Vîlcu ce proiecte concrete au adus liberalii în ultimele două luni de zile, Ciprian Măciucă, fost viceprimar, a răspuns senin: „Ce proiecte! Tu ar trebui să faci, nu noi!”.

Unii cu interesele comunei, alții cu interesele afaceriștilor speriați de concurență

Gestul de azi din Consiliul Local Prunișor, făcut de grupurile PNL și PSD este cu atât mai grav cu cât protejează interesele unor afaceriști locali, în detrimentul populației. Dacă domnul consilier Traian Stanciu are el însuși magazin și nu putea vota ca să nu își rupă singur picioarele, patronii de magazine Brujan și Citanul au fost cu succes reprezentați la vot de Ciprian Măciucă. De altfel, Citanul a fost prezent în sală și a reacționat vehement în momentul votului.

Citit 4504 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 18:56
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…