ALADIN GEORGESCU, REPLICĂ DURĂ ÎN SCANDALUL SUBFINANȚĂRII DGASPC

Președintele Consiliului Județean intervine prompt în scandalul fără precedent al subfinanțării Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. Aladin Georgescu combate ideea avansată de Guvern potrivit căreia Consiliul Județean ar avea bani, dar nu vrea să își dea asistenței sociale: „CJ MEHEDINȚI ARE PROIECTE DE PESTE O MIE DE MILIOANE DE LEI!” 

„Înainte ca cititorii să pice în plasa manipulării celor care s-au văzut în funcții înalte după ce PNL a preluat guvernarea, consider că sunt necesare câteva precizări prin care să lămurim situația bugetului Consiliului Județean Mehedinți care nu poate acoperi cheltuielile Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. Banii județului nu i-a luat Aladin Georgescu acasă și cred că asta este clar pentru toată lumea. Instituția pe care cu onoare o reprezint a derulat în ultimii patru ani și derulează în continuare proiecte în valoare de peste 1000 milioane lei. Sunt proiecte de infrastructură rutieră, de sănătate, de cultură sau de învățământ special pe care toți locuitorii acestui județ le merită și de care au nevoie indiferent de preferințele politice ale fiecăruia. Este cea mai amplă reabilitare și modenizare a clădirii Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin de la construirea ei și sunt cele mai importante drumuri județene care se modenizează sau se reabilitează”, spune președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Multe dintre proiecte se derulează cu fonduri europene. Atașez lista proiectelor, dar și contribuția Consiliului Județean Mehedinți la aceste proiecte constând în cheltuieli neeligibile și cofinanțare. Sigur că anul acesta începe implementarea proiectelor semnate în cursul anului 2019, cu sprijinul Guvernului PSD și a fost necesar să alocăm din bugetul județului sume considerabile. În decursul guvernării PSD, membrii Executivului au înțeles cum se împart banii și pentru că le-a păsat de creșterea condițiilor de trai și au vrut ca mehedințenii să beneficieze de tratament în condiții decente, au alocat bani atât pentru aceste proiecte, cât și pentru funcționarea DGASPC Mehedinți”, mai precizează Georgescu.

De asemenea, în replică la explicațiile oferite pentru situația delicată de la DGASPC Mehedinți, președintele Consiliului Județean mai subliniază: „În puținul timp de când guvernează, PNL ne-a dovedit tuturor că nu le pasă nici de investiții, nici de salariile mehedințenilor și românilor și nici de hrana și îmbrăcămintea persoanelor instituționalizate pentru că au nevoi speciale”.

Declarația prefectului de Mehedinți, care a generat replica

Replica președintelui Consiliului Județean Mehedinți vine ca urmare a unei declarații a prefectului Cristinel Pavel. Acesta susține că la adoptarea proiectului de buget pentru anul 2020, Consiliul Județean Mehedinți trebuie să aloce de la bugetul propriu sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți:

„Am solicitat președintelui Consiliului Județean Mehedinți ca la adoptarea proiectului de buget pentru anul 2020 să aloce de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării acestei direcții, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți. De altfel, din proiectul de buget afișat la avizierul instituției pentru consultare, se observă că suma alocată din bugetul județului Mehedinți Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți este de doar 500 mii lei, bani insuficienți funcționării normale a acestei instituții publice. Anul acesta, ca excepție de la Legea Finanțelor Publice Locale, județele, adică și Consiliul Județean Mehedinți are posibilitatea să aloce din excedentul bugetar (care este de peste 50.000 de lei) pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap”, a declarat, anterior prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel.

Citit 1038 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2020 21:56
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…