Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase

UAT Județul Mehedinți implementează proiectul „Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”

Comunicat de presă

„Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul

Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, Cod SMIS: 127843

UAT Județul Mehedinți implementează proiectul „Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, Cod SMIS: 127843, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A - Ambulatorii.

Obiectivul general: Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, la nivelul Spitalului Județean de Urgență DrobetaTurnu-Severin - secția Boli Infecțioase.

Misiunea proiectului este aceea de a crea cadrul favorabil creșterii calității activităților și serviciilor medicale oferite în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență DrobetaTurnu Severin - secția Boli Infecțioase. Principala motivație a acestui proiect o constituie dorința și nevoia de a crea o instituție publică în domeniul sănătății, care să aibă un rol major în tratarea pacienților la standarde moderne, actuale.

Prin realizarea acestei investiții, va crește nivelul de confort, de funcționalitate și va fi asigurat spațiul necesar desfășurării, în condiții optime, a activităților specifice destinației nou propuse pentru Ambulatoriul Secției Boli Infecțioase, prin:

- din punct de vedere al integrării medicale în organizarea spațială și funcțională a Ambulatoriului, se va avea în vedere relocarea și crearea spațiilor adecvate, astfel încât să corespundă, din punct de vedere al necesității și conformării în plan fizic și spațial a suprafețelor;

- adaptarea la normele de igienă impuse de către Ministerul Sănătătii a tuturor funcțiunilor din cadrul unității medicale;

- echiparea construcției la standardele actuale moderne;

Valoarea totală a proiectului este de 10.202.943,72 lei, cu o finanțare nerambursabilă de 7.385.676,04 lei, din care valoarea FEDR este de 5.275.482.92 lei și valoarea nerambursabilă din bugetul național este de 2.110.193,12 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 62 de luni, respectiv între 01.11.2018 – 31.12.2023, contractul de finanțare fiind semnat în data de 24.07.2019.

Date de contact:

Ilina Gabriel – manager de proiect

Tel:0729070046; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Felicia Mitroi – Responsabil informare și publicitate

Tel.: 0745759577, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citit 1061 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 16:58
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…